Prefab betonwand met ingestorte elektra-infrastructuur

Artikel delen

In de bouwsector is er steeds meer aandacht voor efficiënt en aanpasbaar bouwen. Woningen moeten in zeer korte tijd opgeleverd kunnen worden. Hoe korter de installatietijd en doorlooptijd op de bouwplaats, hoe beter. Ketenintegratie wordt dan ook steeds belangrijker. Met Pull & Play bieden Heembeton, Niko en Smart Elektra een betonnen wand met een al in de fabriek ingestorte elektro-infrastructuur, waardoor u het bouwproces kunt versnellen.
 
In de gecontroleerde productieomgeving van Heembeton wordt een betonnen casco voorzien van een voorbedrade elektro-infrastructuur van Smart Elektra, en uitgerust met een kindveilig dubbel stopcontact en twee uitbreidposities van Niko. De uitbreidposities geven de mogelijkheid om extra functies toe te voegen en de woning aan te passen aan de veranderende behoeften.
Zodra de Heembeton wand is gemonteerd, kunnen de wanden worden aangesloten op de meterkast. Vervolgens dient de installateur alleen het deksel te verwijderen, waarna de stopcontacten tevoorschijn komen. De installatie wordt netjes afgewerkt door het plaatsen van een dubbel afdekraam. De doorlooptijd van het bouwproces, alsook de installatietijd (Heembeton noemt een besparing van 15% op de installatietijd), wordt hiermee aanzienlijk verkort. Daarnaast is er geen sprake van hak- en breekwerk.
De basisinstallatie van Pull & Play kan eenvoudig worden aangevuld met extra stopcontacten, tv- en data-aansluitingen. Daarnaast kan gekozen worden voor Niko Home Control. Hiermee kan de woning op elk moment worden uitgebreid met functies ter verhoging van comfort, zorg en energiemonitoring. Niko Home Control stuurt elektrische functies in een woning aan, zoals verlichting, verwarming, zonwering, inbraakbeveiliging en aanwezigheidssimulatie. De functies worden bediend door een touchscreen in huis of op een smartphone of tablet.
 
CRH Structural, www.crhstructural.nl