Rotterdamse projecten succesvol bij Nederlandse Bouwprijs 2015

Artikel delen

Rotterdam Centraal op won de Bouwprijs in de categorie ‘Gebouwen’; de kabelnetgevels van de Rotterdamse Markthal sleepte de Nederlandse Bouwprijs in de categorie Bouwmaterialen en -systemen in de wacht. De prijzen werden maandag 9 februari uitgereikt door juryvoorzitter prof. dr. ir. Anke van Hal. Dit gebeurde op het Gala van de Nederlandse Bouw.
 
In de categorie Civiele Kunstwerken ging de Stadsbrug De Oversteek in Nijmegen er met de prijs vandoor. De aanmoedigingsprijs Talent met Toekomst kent twee winnaars: Marc Koehler en ir. Bas van Loenen. In totaal heeft de jury 128 inzendingen ontvangen. Dit heeft geleid tot elf nominaties. De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën, daarnaast is er een aanmoedigingsprijs voor Talent met Toekomst.
De Nederlandse Bouwprijs wordt sinds 1991 elke twee jaar toegekend. Het is de vierde keer op rij sinds het uitbreken van de economische crisis dat de prijs wordt uitgereikt. Desondanks signaleert de jury dat veel inzendingen meer dan de moeite waard zijn. De jury prijst het innovatief vermogen van de sector, die veel aandacht voor duurzaamheid aan de dag legt.