Tot 400 zaagsneden per accu-lading

Artikel delenMet twee nieuwe accu-afkort- en verstekzagen introduceert Metabo twee bijzonder compacte, krachtige en duurzame accu-zagen. De KGS 18 LTX 216 en de KS 18 LTX 216 hebben een zaagcapaciteit die zich kan meten met de op lichtnet aangesloten tegenhangers.
 
Met een onbelast toerental van 4.200 t/min maakt de gebruiker met de 5.2 Ah accu-packs bijvoorbeeld tot 200 sneden in 60 x 60 mm zachthout. Met tot 400 sneden in 195 x 8 mm laminaat kan met slechts één accu-lading tot 300 m2 vloer worden gelegd. De ergonomische handgreep is zo geplaatst dat de gebruiker de compacte machine gemakkelijk met één hand kan dragen. De stofafzuiging met de nieuwe trechter, geoptimaliseerd zaagselkanaal en spaan-opvangzak beschermen de gezondheid van de gebruiker en houdt de werkomgeving schoon.
Heldere LED-lampen verlichten de zaagtafel optimaal, terwijl een laser de zaaglijn exact aangeeft. Een automatische uitschakeling van laser en LED voorkomt onbedoeld ontladen van de accu-pack. De      tafelverbreding kan de gebruiker traploos uittrekken of compleet afnemen en als extra oplegvlak los onder lange planken en panelen plaatsen. Voor bijzonder brede werkstukken is de KGS 18 LTX 216 met trekfunctie geschikt.
 
Metabo Nederland bv, www.metabo.nl