VMRG Zonwering: professionele zonweringsbedrijven

Artikel delen

VMRG Zonwering is de nieuwe naam van professionele zonweringsbedrijven die gegarandeerd voldoen aan de VMRG-Kwaliteitseisen. De eerste tien bedrijven zijn gekeurd door SKG-IKOB Certificatie en kregen uit handen van Bert Lieverse, voorzitter en directeur van de VMRG, het VMRG Zonwering certificaat uitgereikt.
 
Sinds januari 2014 zijn in de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen eisen opgenomen op het gebied van zonwering. Alle VMRG Zonwering bedrijven, te herkennen aan het gelijknamige logo, zijn gekeurd en voldoen gegarandeerd aan deze eisen. Deze bedrijven zijn Gehlen Zonwering, De Groot & Visser Projectzonwering, De Haan Westerhoff Geveltechniek, Hunter Douglas Architectural Projects, Peeters Projectzonwering, Prozon Nederland, Schellekens & Schellekens, Warema Nederland, Wonnink Zonwering en  Zon-Ex.
Belinda van Oenen, directeur van Zon-Ex, een van de VMRG Zonwering bedrijven, is trots op deze groep bedrijven: ‘De eerste groep gekeurde bedrijven bestaat uit professionele projectzonweringsbedrijven. Deze  bedrijven zijn gespecialiseerd  in het leveren en monteren van zonwering- en daglichtregeling voor utiliteit-, renovatie-, en woningbouwprojecten. Sinds 2012 zijn deze tien bedrijven collectief aangesloten bij de VMRG, de brancheorganisatie voor metalen gevels. Kennisdeling leidt tot kennisvermeerdering en dat is nodig in onze toekomstige gebouwde omgeving. Daarom hebben wij destijds besloten om samen te werken met de VMRG. De projectbedrijven op het gebied van zonwering kunnen kennis delen met de gevelbouwers en vice versa.  Ik zie dit als een strategische samenwerking gericht op een duurzame toekomst. Meer kennis leidt tot innovatieve oplossingen om een duurzame gebouwde toekomst te garanderen.’