Afdekmateriaal voorkomt beschadigingen

Artikel delen


Prefab bouwelementen – meestal gemaakt van beton – slaan twee vliegen in één klap: het zijn constructieve delen die meteen beeldbepalend zijn. We komen ze vaak tegen op galerijen, trappen en verdiepingsvloeren. Ze krijgen echter nogal wat te verduren tijdens de bouw: kruiwagens, steigers, stempels, puin, verf en vallende gereedschappen bijvoorbeeld. Bouwers en afbouwers weten dat beschadigingen leiden tot herstelkosten en vertraging. Reparaties zijn bovendien zelden onzichtbaar. Daarom is het beschermen van deze prefab elementen zeer belangrijk. Primaverde levert daartoe twee oersterke afdekvliezen: Permafix Floorguard 1130 en Floorguard Robust.
 
Feitelijk hebben we het hier over twee nagenoeg identieke producten. Beide grijze polyester afdekvliezen kunnen een flink stootje hebben. Een sterke toplaag van polyestervezel is aangebracht op een vloeistofdichte folie. Daaronder zit de polyester grondlaag. Het voornaamste verschil is de zelfklevendheid. Permafix Floorguard 1130 heeft een grondlaag met een speciale lijmimpregnering. Daardoor is het product geschikt voor oppervlakken die veel belopen worden, zoals trappen en galerijen. Floorguard Robust is even sterk als zijn zelfklevende broer, maar omdat zelfklevendheid niet in alle situaties vereist is, mist deze de lijmimpregnering.
Permafix Floorguard 1130 en Floorguard Robust zijn te koop via professionele bouwmarkten, ijzerwarengroothandels en schildersgroothandels.
 
Primaverde, www.primaverde.nl