Compacte stofzuiger in opbergsysteem

Artikel delen

Kleiner en praktischer bestaat bijna niet: de nieuwe Systainer-stofzuiger CTL SYS van Festool. Deze compacte, stille en lichte stofzuiger is geïntegreerd in het handige Systainer-systeem. Ook is de stofzuiger goedgekeurd door TNO zodat u voldoet aan wet- en regelgeving. ‘Wij hebben deze stofzuiger speciaal ontwikkeld voor alle situaties waarin de vakman twijfelt of hij de stofzuiger mee zal nemen’, aldus productmanager Andreas Buck. 
 
De nieuwe stofzuiger behoort tot de CLEANTEC-stofzuigfamilie. Hij zorgt op de werklocatie voor maximale mobiliteit en flexibiliteit maar ook voor een zo schoon mogelijke omgeving bij de afzuiging van diverse fijn stoffen. De stofzuiger is op al het gereedschap aan te sluiten en is uitgerust met het van de Systainers bekende verbindingssysteem T-LOC. Dit maakt hem koppelbaar met het gehele Systainer-systeem, zoals met de SYS Roll of SYS Cart. Met zijn hoogte van 270 millimeter, de afmetingen van een Systainer, en zijn gewicht van slechts 6,9 kilogram is de CTL SYS klein, licht en compact. Als het slangdepot wordt afgenomen is de hoogte zelfs nog maar 162 millimeter.
Bijgeleverd wordt een handige draagriem en bovendien is er ruimte voor het opbergen van diverse mondstukken in de stofzuiger. Buck: ‘Wij hebben er bij de ontwikkeling op gelet dat er onderweg niets verloren kan gaan en alles compact en ordelijk binnen handbereik is. Bijzonder praktisch is ook de uitgekiende berging van de slang in het apparaat zelf. Hierdoor steekt de slang niet naar buiten en blijft hij tijdens het transport nergens aan hangen.’ 
Het stopcontact met in- en uitschakelautomaat brengt de stofzuiger automatisch op gang zodra een elektrische machine aangesloten is en in bedrijf wordt genomen. Reinigingswerkzaamheden zijn in de handmatige modus mogelijk. En met 67 dB doet de stofzuiger zijn werk bijzonder geluidsarm.
 
Festool, www.festool.nl/stofvrij