Handboek Brandveilig doorvoeren en bevestigen

Artikel delen


Bescherming tegen brand door het voorkomen van branddoorslag en brandoverslag is de laatste jaren zeer actueel. Het beperken van het aantal slachtoffers, milieu- en economische schade staat hierbij centraal. Walraven heeft daarom het handzame en overzichtelijke ‘Handboek Brandveilig doorvoeren en bevestigen’ ontwikkeld. Daarnaast biedt Walraven een handige brandwerende app: de BIS Brandwerende Systemen Selector.
 
Onderwerpen als de huidige wet- en regelgeving (conform Bouwbesluit 2012) en het testen en certificeren van de brandwerende producten/-systemen worden in het handboek toegelicht. Tevens staat de toepassing van de BIS Brandwerende Systemen duidelijk en volledig beschreven. Aan de hand van overzichtelijke selectieschema’s, uitgebreide systeem- en productinformatie, altijd geredeneerd vanuit de praktijksituatie. Met het Handboek ‘Brandveilig doorvoeren en bevestigen’ is iedere vakman zélf in staat om elke buis- en kabeldoorvoering gegarandeerd brandveilig af te dichten.
De BIS Brandwerende Systemen bestaan uit diverse afdichtingsproducten voor passieve brandbescherming van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Het assortiment omvat diverse typen brandmanchetten en afdichtingsmaterialen voor het brandwerend, rookdicht en geluidsisolerend afwerken van buis- en kabeldoorvoeringen, dilatatievoegen, bouwnaden, holle ruimtes en verlichtingsarmaturen voor verlaagde plafonds en contactdozen voor brandwerende wanden. Ook levert men diverse op brandveiligheid geteste bevestigingsproducten. De kracht van de BIS Brandwerende Systemen zit hem in het gecombineerde gebruik van de gecertificeerde BIS Pacifyre® en Tangit FP-producten.
 
BIS Brandwerende Systemen Selector app
Naast het Handboek biedt Walraven een handige brandwerende app: de BIS Brandwerende Systemen Selector. Deze praktische tool maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een brandwerende oplossing te selecteren voor buis- en kabeldoorvoeringen door wanden en plafonds. Middels een aantal stappen worden één of meerdere systeemoplossingen (alleen toepasbaar voor de Nederlandse markt) geadviseerd, bestaande uit een combinatie van een BIS Pacifyre® Brandmanchet of Brandwerend Band en Tangit afdichtingsmateriaal. Alle getoonde uitkomsten zijn door iedere professional gemakkelijk te plaatsen en daarbij, mits toegepast volgens de montage instructies, als systeem gecertificeerd. Hiermee wordt volledig voldaan aan de actuele regelgeving op het gebied van brandveiligheid (Bouwbesluit 2012) en is het als persoon of organisatie niet nodig om gecertificeerd te zijn.
De BIS Brandwerende Systemen Selector is beschikbaar voor iOS en Android. U kunt de app nu downloaden in de appstore.
 
Walraven, www.walraven.com