Prijsvraag: Wie is FRED?

Artikel delen

Ding mee naar het Slimbouwen Project, Product of Concept van 2015!

Tijden van crisis hebben niet alleen negatieve kanten, maar bieden vaak ook kansen. Zo ook in de bouwsector. Het nodigt uit om op zoek te gaan naar vernieuwende strategieën, verduurzaming, innovatie en herordening van het traditionele bouwproces. Er zijn volop bedrijven die de afgelopen jaren niet louter hebben afgewacht tot het weer licht werd. Nee, zij hebben de negatieve ervaringen weten om te draaien naar positieve impulsen! Slimbouwen roept daarom nu de bouwsector op om alle slimme innovatieve FRED projecten, producten en concepten aan elkaar te presenteren! Doe mee aan de tweede editie van de prijsvraag ‘De Slimste van… : Wie is FRED?’ Gaat u dit jaar de prijs naar huis?
 
Tekst: Monique Donker-Blacha
 
Bent u FRED? In het kader van het tien-jarige bestaan van Slimbouwen organiseert Slimbouwen dit jaar voor de tweede keer de prijsvraag ‘De Slimste van… : Wie is FRED?’ Via deze prijsvraag zet Slimbouwen de bedrijven met slimme ideeën in het zonnetje. Slimbouwen beoordeelt de inzendingen niet zelf, maar wordt daarbij ondersteund door een externe expertcommissie. FRED staat voor de kernwaarden van het Keurmerk van Slimbouwen, dat tevens op de milieulijst staat van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Alleen die producten, concepten en gebouwen die voldoen aan de kernwaarden ‘FRED’ komen in aanmerking voor deze titel.
FRED staat voor Flexibiliteit, Reductie, Efficiëntie en Duurzaamheid. Door volgens deze vier kernwaarden te ontwerpen en gebouwen industrieel te vervaardigen, ontstaat een gebouwde omgeving met hoogwaardige en toekomstbestendige kwaliteiten. Een gebouwde omgeving die de gebruiker centraal stelt en niet langer leegstand genereert. Voor de prijsvraag komen alleen die concepten, producten en projecten in aanmerking die FRED zijn en actief bijdragen aan het veranderen van de traditionele bouwsector.
 
Wie neemt het stokje over?
Tijdens de prijsvraag in 2013 heeft de onafhankelijke jury, (bestaande uit Elma Durmisevic, Haico van Nunen en Jos Lichtenberg), Het Dorp in Arnhem uitgeroepen tot Slimste project, WARP-systems Renovloer als Slimste product en Flex-Home, dat tevens de publieksprijs heeft gewonnen, als Slimste concept.
Neemt u dit jaar het stokje van hen over? Bent u ervan overtuigd dat uw project, product of concept FRED is? En durft u de strijd aan te gaan? Meldt u dan nu aan via de website www.wieisfred.nl. Tijdens het afsluitende lustrum event op 25 november worden de winnaars bekend gemaakt! Ding mee naar de titel ‘Ik ben FRED 2015’ en win het bijbehorende prijzenpakket bestaande uit een officieel Slimbouwen Keurmerk en een passend PR-pakket!
Bedrijven die mee willen dingen naar de prijs dienen zich vóór 5 juni aan te melden voor deelname. Via de website (www.wieisfred.nl) kunt u de inschrijfformulieren voor het indienen van uw slimme idee downloaden. Slimbouwen daagt u uit om de commissie te overtuigen van de kracht van uw ideeën. De inschrijfformulieren zijn daarom zo opgezet dat u zelf aan kunt geven waarom uw product, project of concept uitgeroepen dient worden tot het Slimbouwen Project, Product of Concept van 2015.
 
Mocht u tijdens het invullen vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Stichting Slimbouwen via: info@Slimbouwen.nl of (030) 750 98 05.