Accuslagschroevendraaier en accuslagmoeraanzetters

Artikel delenBosch breidt zijn bestaande Professional-programma voor accumachines met EC-motoren uit met één accuslagschroevendraaier (GDR) en twee accuslagmoeraanzetters (GDS). Deze bieden de vakman door hun borstelloze EC-motor een 30 procent langere acculooptijd en een tot wel 100 procent langere levensduur dan slagschroevendraaiers en slagmoeraanzetters met conventionele motoren.
 
De nieuwe machines zijn de accuslagschroevendraaier GDR 10,8 V-EC Professional en de accuslagmoeraanzetters GDS 10,8 V-EC Professional in het 10,8-volt-systeem en de GDS 18 V-EC 250 Professional in het 18-volt-systeem. De basis is de EC-motor zonder borstel. Deze is volledig onderhoudsvrij en heeft een hoog rendement. Daarnaast maakt de EC-technologie een heel compacte en lichte constructie mogelijk.
De GDR 10,8 V-EC Professional en de GDS 10,8 V-EC Professional onderscheiden zich door hun respectievelijk zeskant- en vierkant-gereedschapopname, evenals door hun draaimoment. Dankzij Bosch EC-technologie werken de accuslagschroevendraaier (GDR) en accuslagmoeraanzetter (GDS) met een hoog draaimoment en zijn geschikt voor 80 procent van alle gangbare toepassingen in hout en metaal. Bij beide machines zorgen bovendien twee vooringestelde toerentalstanden voor gemakkelijk werken. Het vooringestelde toerental beperkt het risico van het te ver doordraaien en hierdoor afbreken van schroeven tot een minimum.
De 18 volt slagmoeraanzetter GDS 18 V-EC 250 Professional heeft een hoog draaimoment van 250 Newtonmeter bij rechts- en linksdraaien. Samen met een gewicht van slechts 1,9 kilogram biedt deze machine de beste verhouding tussen vermogen en gewicht in zijn klasse. Bij montagewerkzaamheden in de staal-, metaal- en machinebouw kan de vakman bijvoorbeeld verroeste betonschroeven met een maximale diameter van 16 millimeter met gemak losdraaien. De machine onderscheidt zich bovendien door zijn zeer compacte bouwvorm en slanke handgreep.
 
HEX-9 MultiConstruction voor krachtig boren
Om het toepassingsspectrum van slagschroevendraaiers (GDR) uit te breiden biedt Bosch een systeemoplossing bestaande uit een machine en een accessoire. Met de boor HEX-9 Multi-Construction kan de vakman nu ook met een accuslagschroevendraaier boren en zo een extra machine uitsparen.
 
Bosch Powertools, www.bosch.com