BedrijfsautoRAI gaat uitbreiden

Artikel delen


Inmiddels hebben meer dan 80 belangrijke spelers hun deelname aan BedrijfsautoRAI 2015 bevestigd. Deze beurs vindt plaats van 20 t/m 24 oktober 2015 in Amsterdam RAI en is het platform voor wegtransport en logistieke dienstverlening. Ook is er een sterk inhoudelijk programma. Om de ontwikkelingen van de sector te onderstrepen, presenteert de vakbeurs in 2015 verder nog een vernieuwde beurs- en segmentindeling, een betere routing voor de bezoekers en is er volop aandacht voor innovaties en demonstraties. 
 
Op de BedrijfsautoRAI is komende editie naast voertuigen, voertuiginrichting- en uitrusting, onderdelen en accessoires ook aandacht voor de proceskant van (weg)transport en logistieke dienstverlening. Dit als opmaat voor de 2017-editie, waarbij dit een nog grotere rol zal spelen. Zo worden er diverse producten, diensten en projecten in het kader van efficiency, kostenbesparing, veiligheid en duurzaamheid aan het bestaande aanbod toegevoegd. Denk hierbij aan alternatieve brandstoffen, boordcomputers, telematica, transport management systemen en rijtaakondersteuning, maar ook praktische toepassingen van logistieke dienstverlening zoals intern transport, verpakking, opslag, tracking & tracing en dossieradministratie. Volgens beursmanager Roelant Groen is verder kijken dan het voertuig alleen een logische stap gezien het feit dat transporteurs hun (logistieke) dienstverlening steeds verder uitbreiden.
De beursvloer van de BedrijfsautoRAI wordt voor 2015 zodanig ingericht dat de bezoeker een compleet overzicht krijgt van alle marktontwikkelingen in de sector.
 
Kennisdeling en innovatie centraal
BedrijfsautoRAI 2015 is inmiddels constructieve partnerships aangegaan met belangrijke branchepartijen. De voornaamste contentpartners TLN en EVO bieden gedurende de vijf beursdagen een uitgebreid inhoudelijk programma op en naast de beursvloer. Om de innovatiekracht en laatste ontwikkelingen binnen de sector een goed podium te geven, is er op de beursvloer een speciaal InnovationLAB gecreëerd. Ook RAI Vereniging, Dinalog, BOVAG en Connekt zijn hier nauw bij betrokken, evenals bij de interactieve sessies in het bijbehorende theater. Daarnaast kunnen bezoekers de komende editie talrijke live demonstraties bijwonen, zowel op de beursvloer als op het buitenterrein, of zelf achter het stuur stappen.

Meer informatie is te vinden op www.bedrijfsautorai.nl. BedrijfsautoRAI is ook te volgen op Twitter (@bedrijfsautorai) en op Facebook.com/bedrijfsautorai.