Bieders uit alle windrichtingen

Artikel delen

Wat is een Volvo EC300DL graafmachine uit 2012 waard op de internationale markt? Hoeveel brengt een A40F knikdumper uit hetzelfde jaar op? Voor welk bedrag gaat een Caterpillar 930H shovel naar zijn nieuwe eigenaar? Er is geen betere plek waar je live kunt zien wat de waarde van bouwmaterieel is dan een veiling van Ritchie Bros. Auctioneers. Bij de meest recente veiling in Moerdijk van ’s werelds grootste materieelveiler eind april namen er bijna 1,400 bieders uit 77 landen deel. De veilingmeesters verkochten in twee dagen meer dan 1,800 graafmachines, dump trucks, schrankladers, shovels, hijskranen, vrachtwagens en vele andere machines en voertuigen. Zowel op locatie als rechtstreeks via internet deden bieders uit alle windrichtingen mee, van de Brabantse dorpen tot aan de oostkust van Australië.

Omdat men eenvoudig op locatie en via internet mee kan bieden, komt de internationale vraag van dat moment op één plek samen. En al die bieders hebben hetzelfde doel: hoogste bieder worden. Dit is een belangrijk argument voor eigenaren van machines die besluiten een of meerdere items te laten veilen verkopen. Bedrijven die vaker bij Ritchie Bros. machines verkopen zijn dan ook niet verbaasd als er op hun graafmachine bijvoorbeeld bieders uit Nederland, Polen, Nieuw-Zeeland en China het tegen elkaar opnemen. Degeen die het hoogste bod plaatst wint altijd de machine, ongeacht waar hij vandaan komt. Ritchie Bros. ondersteunt de materieeleigenaar en maakt het verkoopproces makkelijk en overzichtelijk.

Tegelijkertijd bieden de veilingen uitkomst voor bedrijven die op zoek zijn naar machines die ze nodig hebben. Zelfs wanneer toegang tot financiering lastig is kan het veilinghuis van hulp zijn. Nederlandse eindgebruikers hebben de mogelijkheid om geheel of gedeeltelijk hun veilingaankopen te financieren bij Ritchie Bros.

De volgende Ritchie Bros. veiling in Moerdijk staat gepland op 2 & 3 juli en belooft weer een flink spektakel te worden. Iedereen kan kopen en verkopen in de veiling en zoals altijd zijn er geen minimum biedingen of vastgestelde prijzen. Alle items worden tijdens de veilingdagen aan de hoogste bieders verkocht, ongeacht de prijs. Op de website van Ritchie Bros. groeit het veilingaanbod de komende weken door. Enkele machines die op het programma staan zijn een Volvo EC300DL graafmachine uit 2012, twee Volvo EW160D mobiele graafmachines uit 2013, een komatsu PC800-8 graafmachine uit 2010 en een Volvo A40F 6×6 knikdumper uit 2012.

Bekijk hier het actuele aanbod.

Ritchie Bros. veilingen zijn openbaar toegankelijk, dus iedereen is welkom om de veiling te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.moerdijkveiling.nl en volg Ritchie Bros. op Facebook via facebook.com/ritchiebrosnederland.