Creatieve rookmelder

Artikel delenVoor de veiligheid in huis heeft iedereen een rookmelder nodig. Maar waarom zien deze er zo saai uit? De makers van FLOW hebben daarom een creatieve rookmelder ontwikkeld in de vorm van een Uil, Aap, Pinguïn, Kikker of Hart. De combinatie van design, functionaliteit en veiligheid maakt dit tot een uiterst stijlvol product.
 
De standaard witte rookmelder is niet bepaald een aantrekkelijk aanblik. Gelukkig is er een stijlvol alternatief beschikbaar die huizen veilig kan houden zonder een doorn in het oog te zijn. De FLOW rookmelder is ontworpen in Nederland en heeft de potentie om wereldwijd een grote hit te worden. De rookmelder is in vijf verschillende versies verkrijgbaar: Uil, Aap, Pinguïn, Kikker en Hart en kost 30,00 euro.
De rookmelder is gemakkelijk aan de muur te bevestigen (geen bedrading nodig) en zal zeker zorgen voor een glimlach. Het betreft een optische rookmelder met 9 V batterij, geschikt voor huishoudelijk gebruik. Deze grappige verschijning is optimaal geschikt voor het detecteren van smeulende brand en dichte rook. Optische rookmelders zijn over het algemeen aanbevolen voor slaapkamers, woonkamers en eetkamers.
De FLOW Rookmelder voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen voor rookmelders (UL 217) en is gecertificeerd door een geaccrediteerd Amerikaans testinstituut. Zodra er rook wordt gedetecteerd klinkt een >85dB alarmsignaal. De rookmelder is te testen door de testknop in te drukken. Een indicatielampje knippert één keer per minuut. Als de batterij niet werkt, of bijna leeg is, klinkt er een alarmsignaal.
De Flow Rookmelder is een resultaat van een afstudeeropdracht van Guus ter Stege. In 2015 heeft hij tijdens zijn afstudeerproject dit product ontwikkeld en gelanceerd op crowdfunding platform ‘kickstarter’.  Het doel is om aan het einde van 2015 het resultaat in de winkel te hebben liggen.
 
Flow Products International, www.flowproducts.nl of www.kickstarter.com