Nauwkeurig en handzame boormachines

Artikel delenMet vier nieuwe boormachines biedt Metabo professionele gebruikers in de metaalindustrie nauwkeurige, robuuste en compacte oplossingen voor verschillende toepassingsgebieden. Met twee mechanische snelheden en een regelbaar toerental is de BE 600/13-2 universeel inzetbaar en boort hij gaten in staal tot 13 mm Ø. De twee machines met één mechanische snelheid, de BE 500/6 en BE 500/10, zijn bijzonder geschikt voor kleine tot middel grote gaten van 6 of 10 mm. Met de BE 18 LTX 6 wordt het nieuwe boormachine-programma met een  krachtige accu-variant uitgebreid. 
 
De hoge onbelaste toerentallen – tot 4500 t/min bij de BE 500/6 – garanderen een snel resultaat. Tegelijkertijd zijn de machines op maximale precisie afgesteld. Ze hebben onder andere een naaldlager gelagerde booras en een bijzonder nauwkeurige zelfspannende Futuro-Top-boorhouder, zodat zij ook voor industrieel gebruik uitstekend zijn uitgerust. De universele boormachine BE 600/13 met zijn twee mechanische snelheden, weegt slechts 1,9 kg. De BE 500/10 weegt 1,8 kg en de BE 500/6 zelfs slechts 1,5 kg. De accu-variant BE 18 LTX 6 verenigt met zijn 1,7 kg en een onbelast toerental van 4.000 t/min, snelheid, ergonomie en mobiliteit..
Het robuuste aluminium persgietwerk tandwielhuis maakt de machines bijzonder stabiel en duurzaam. Alle vier machines hebben een asvergrendeling, zodat de gebruiker de boor eenvoudig en zonder gereedschap kan wisselen. Met een hals-diameter van 43 mm laat de boormachine zich ook in een boorstandaard plaatsen of van een extra handgreep voorzien.
 
Metabo Nederland bv, www.metabo.nl