Sterke SDS-max-hamers in 5 tot 6 kg klasse

Artikel delen

Metabo brengt twee nieuwe SDS-max-hamers in de 5 tot 6 kg klasse op de markt. De combihamer KHE 5-40 is het nieuwe instapmodel in het SDS-max segment. De geheel herziende beitelhamer MHE 5 lost met zijn verbeterde technische waarden de voorganger MHE 56 af. Beide machines zijn ideaal voor middelzware beitelwerkzaamheden.
 
De combihamer boort tot 40 mm diameter in beton, steen en metselwerk. Ook het gebruik van hamerboorkronen tot 90 mm diameter is mogelijk. Met een 1.010 Watt sterke motor met hoog vermogen en een geoptimaliseerd hamermechanisme, bereikt de combihamer KHE 5-40 een maximale slagkracht van 400 Joule per seconde. Op dezelfde manier biedt de MHE 5 bij 1.300 Watt een slagkracht van 430 Joule per seconde. In verhouding tot hun individuele slag-energie van 7,5 Joule (KHE 5-40) en 8,6 Joule (MHE 5) zijn de hamers met 6,2 en 6,6 kg relatief licht, ergonomisch uitgebalanceerd en liggen zij goed in de hand. De hoogwaardige motor en het tandwielhuis uit magnesium-persgietwerk zijn extreem robuust en maken de machines bijzonder betrouwbaar en duurzaam.
Met de combihamer KHE 5-40 en de beitelhamer MHE 5 kunnen gebruikers verschillende materialen op de juiste wijze bewerken. Daarvoor zorgt de Vario-Tacho-Constamatic-(VTC)-Vollegolf elektronica met elektronische zacht-aanloop en een stelwiel voor het nauwkeurig instellen van het aantal slagen – bij de combihamer vanzelfsprekend ook het toerental. De VTC-elektronica houdt overigens ook het ingestelde aantal slagen of toerental onder belasting constant en maakt daarmee een constante werkvoortgang mogelijk. Het geïntegreerde anti-vibratie systeem Metabo-VibraTech-(MVT) en de bijpassende MVT extra handgreep reduceren de trillingen aanzienlijk. De mechanische S-automatic veiligheidskoppeling van de KHE 5-40 ontkoppelt de aandrijving als de boor blokkeert. Metabo biedt voor de nieuwe hamers ook een omvangrijk toebehoren programma aan van hardmetalen hamerboren met twee of vier snijkanten tot verschillende beitels en hardmetalen frees- en boorkronen.
 
Metabo Nederland bv, www.metabo.nl