Betonprijs 2015: inschrijving geopend

Artikel delen


Elke twee jaar organiseert de Betonvereniging de Betonprijs. Met deze prijs worden projecten beloond die op een bijzondere wijze het materiaal beton hebben toegepast. Weet u een project waarbij de goede eigenschappen van beton op voorbeeldige wijze zijn benut? Dan kunt u het project tot 1 september 2015 aanmelden bij de Betonvereniging om in aanmerking te komen voor de Betonprijs 2015. Een voorwaarde is wel dat het project in gebruik genomen/gebruiksgereed moet zijn vóór 15 augustus 2015.
 
De Betonprijs wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van Betonvereniging, Cement&BetonCentrum, BFBN, Rijkswaterstaat, Stubeco en Platform Betononderhoud. De projecten zijn ingedeeld in de volgende categorieën:
 
Sectorale prijzen

 • Bruggen en viaducten
 • Natte waterbouw
 • Woningbouw
 • Utiliteitsbouw

 
Thematische prijzen

 • Restauratie/reparatie
 • Uitvoering
 • Betontechnologie
 • Constructief ontwerp

 
De criteria die door de jury kunnen worden gehanteerd zijn de volgende:

 • Technologische nieuwheid
 • Interdisciplinaire samenwerking
 • Maatschappelijk belang en duurzaamheid
 • Schoonheid

 
Informatie en aanmelding
Voor informatie en aanmelding: tel. (0182) 539 233; e-mail: betonprijs@betonvereniging.nl. U kunt het inschrijfformulier ook downloaden via de website www.betonprijs.nl. Daar vindt u ook aanvullende informatie.