Brandwerende spuitmortel

Artikel delenREPPEL b.v. Bouwspecialiteiten is sinds 1 januari distributeur voor de Benelux van de Isolatek® brandwerende spuitmortels. Het Amerikaanse merk is met een uitgebreid assortiment brandwerende spuitmortels wereldwijd toonaangevende fabrikant op het gebied van passieve brandwerende materialen voor staal en beton.
 
Isolatek® Type 300 is een lichtgewicht vezelvrije gipsgebonden Vermiculite spuitmortel. Deze wordt binnen gebruikt voor het profielvolgend brandwerend bekleden van stalen liggers, kolomkoppen, staaldaken, staalplaatbetonvloeren, prefab betonvloeren en voorgespannen (prefab) betonbalken in de woningbouw en utiliteitsbouw. Door de materiaaleigenschappen en efficiënte verwerking biedt deze hoogwaardige spuitmortel een optimale brandveiligheid tegen een zeer gunstige prijs.
Door een Accelerator toe te voegen wordt de dichtheid van Isolatek® Type 300 verlaagd van 350 kg/m3 naar 240 kg/m3. Hierdoor wordt slechts een geringe hoeveelheid extra gewicht aan een gebouwconstructie toegevoegd en is minder materiaal nodig. Een ander voordeel dat de Accelerator biedt is dat de drogingstijd wordt verkort. Binnen tien minuten kan, indien dit noodzakelijk is, een tweede laag worden aangebracht. Naast een betrouwbare brandwerende isolatie beschikt deze spuitmortel over uitstekende thermische en geluidsabsorberende eigenschappen.
Deze spuitmortel is onder andere toegepast in Ravel Residence; het moderne studentencomplex op de Zuidas in Amsterdam dat bestaat uit 800 splinternieuwe zelfstandige studentenwoningen. Tevens wordt Isolatek® Type 300 toegepast in de nieuwe kroon op de voormalige Shell toren in Amsterdam, ook wel bekend als Toren Overhoeks. In deze nieuwe kroon van de toren komt Amsterdam Lookout, een iconisch observatiedek voor met een spectaculair uitzicht over Amsterdam en omstreken.
 
REPPEL bv Bouwspecialiteiten, www.reppel.nl