Fluisterstille slagschroevendraaier

Artikel delenDat wordt fluisterstil werken met de nieuwe soft impact slagschroevendraaier van Makita. Deze machine is drie keer stiller is dan een standaard model. Daarvoor zorgt het hydraulisch aangedreven slagmechanisme dat olie rondpompt en de mechanische ‘rammelende’ hamertjes vervangt. Gebruikers kunnen de toeren van deze slagschroevendraaier digitaal instellen en door de elektronische sturing blijven deze ook bij een zwaardere belasting constant. De nieuwe soft impact slagschroevendraaier is specifiek geschikt voor het schroeven in hout en leverbaar in een 14,4 V en 18 V uitvoering.
 
Werkzaamheden bij particulieren, zorginstellingen of bedrijven stellen eisen aan het geluidsniveau van gereedschap. De Makita DTS131 en DTS141 zijn met 77 dB(A) drie keer stiller dan het geluid van een standaard slagschroevendraaier of zogenoemde ‘rammelaar’. Het maakt deze nieuwe slagschroevendraaiers bij uitstek geschikt voor plaatsen waar weinig geluid wenselijk is. Daarnaast staat nauwkeurigheid bij deze modellen voorop. Gebruikers kunnen de toeren digitaal instellen; van laag, medium naar hoog. De instelling is afhankelijk van de schroefmaat: een lage stand voor kleine diameters en een hoge stand voor grote diameters. Door de elektronische sturing blijven de toeren constant, ook bij een zwaardere belasting. Houtschroeven variërend van 22 tot 125 mm verwerken deze slagschroevendraaiers zonder problemen.
De slagschroevendraaiers zijn standaard uitgerust met een 4,0 Ah accu en een energiezuinige koolborstelloze motor. Die is onderhoudsvrij, staat garant voor een lange levensduur en de beste prestaties. De slagschroevendraaiers zijn verder compact, wegen slechts 1,5 kg en hebben mede dankzij een lage vibratie een hoog werkcomfort. Door de goede gewichtsverdeling zijn de machines heel fijn in balans zodat er stabiel en comfortabel mee geschroefd  kan worden.
 
Makita, www.makita.nl