Handige nieuwe mogelijkheden met calculatiesoftware

Artikel delen


Kraan Bouwcomputing heeft onlangs een nieuwe versie uitgebracht van haar bouwsoftware modules. De module Begroot & Bewerk, één van de meest gebruikte calculatieprogramma’s in Nederland, heeft handige nieuwe mogelijkheden gekregen. Het programma was al erg vriendelijk in het gebruik en is nu nog overzichtelijker geworden.
 
Door goed te luisteren naar de gebruikers die er dagelijks mee werken, heeft Kraan diverse veel gevraagde wensen opgenomen in de standaard software. Hierbij een opsomming van een aantal standaard mogelijkheden: werken met deelbegrotingen middels tabbladen (zoals ook in MS-Excel), verschillende staartkosten per deelbegroting, calculatieregels een kleur of ander lettertype kunnen geven, flexibele lay-outs, integratie met S@les in de Bouw en een eenvoudige uittrekstaatmogelijkheid. Maar ook vergaande integratie met uittrekstaten in MS-Excel, staartkosten verdelen over alle begrotingsregels, ondersteuning van BTW-hoog/laag en flexibele kolomindelingen zijn toegevoegd.
De opbouw van de schermen is herkenbaar en komt overeen met de Microsoft look and feel. De calculatiesoftware kan op zich zelf draaien maar kan ook een onderdeel zijn van de complete bouwsoftware oplossing (ERP) van Kraan. De calculatiemodule integreert dan met de module Werkbegroting, Projectbewaking en Inkoop. De bouwsoftware is verkrijgbaar voor een vast bedrag per gebruiker per maand en geschikt voor kleine, middelgrote en grote bouw- & aannemersbedrijven.
 
Kraan Bouwcomputing B.V., www.kraan.com