Voegmiddel voor voegrenovatie, steenstrips en gesiliconiseerde stenen

Artikel delen


De nieuwe Voegfix FX® van Remix is een vloeibaar additief op kunstharsbasis, dat speciaal is ontwikkeld voor toevoeging aan het aanmaakwater van de Remix en Sakrete Uitbloeiingsarme (UA) voegmortels. Het middel versterkt de eigenschappen van de hierop voorbereide UA voegmortels op het gebied van hechting, druksterkte, elasticiteit, duurzaamheid en het watervasthoudend vermogen.
 
Het twee componentensysteem is geschikt voor het voegen van onder andere: steenstrips, sterk zuigende stenen, gesiliconiseerde stenen, kademuren, voegwerk in kustgebieden en voegrenovatie/reparatie. Met Voegfix FX®, in combinatie met de Remix/Sakrete Uitbloeiingsarme voegmortels, zijn ook de hogere voeghardheidsklassen (VH35 en VH45) makkelijk haalbaar, evenals de hoogste toepassingsklasse MX4. Door de elasticiteitsverhoging is Voegfix FX® bij uitstek geschikt voor voegreparatie (en nieuwbouw) in aardbevingsgebieden.
Het middel verbetert de hechting en de voeghardheid en verhoogt de elasticiteitsmodulus (bevordering elasticiteit). Het vermindert verder het risico van scheurvorming en de kans op verbranding van de voeg en verhoogt de bestandheid tegen chloriden (bijvoorbeeld in kustgebieden). Dit product voldoet aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 9998 voor aardbevingsbestendig bouwen. Voegfix FX® wordt via de bouwmaterialenhandel geleverd in verpakkingen van 1 en 5 liter.
 
Remix Droge Mortel BV, www.remix.nl of www.sakrete.nl