Monique Donker-Blacha genomineerd voor Duurzame Bouwvrouw Award 2015

Artikel delen

Tijdens het Duurzame Bouwvrouw Event op 16 juni jl. is Monique Donker-Blacha, manager van Stichting Slimbouwen en gast-schrijfster voor het blad BouwTotaal, genomineerd voor de Duurzame Bouwvrouw Award 2015 vanwege haar bijdrage aan het verduurzamen van de bouwsector. Samen met 9 andere powervrouwen gaat zij nu de strijd aan om de titel van de Duurzame Bouwvrouw 2015 in haar bezit te krijgen!

Duurzaam bouwen met Slimbouwen
‘Reset het bouwproces’ is de krachtige boodschap van Slimbouwen. Zo constateerde Jos Lichtenberg inmiddels ruim tien jaar geleden dat de organisatie van het bouwproces slimmer kan. Dit leidt tot positieve resultaten voor alle partijen in de bouwsector tot aan de consumenten toe. Slimme gebouwen tonen in de praktijk aan toekomstbestendig te zijn door hun hoge adaptiviteit, ze zijn duurzaam en gezond. Monique licht dit verder toe: “Duurzaamheid wordt vaak geassocieerd met enkel de toepassing van een duurzaam materiaal, product of het realiseren van energieneutrale gebouwen. Deze aspecten zijn naar mijn mening slechts een onderdeel van duurzaam bouwen. Als we echt duurzaam willen zijn, dan dienen we ons te richten op de reden waarom we eigenlijk bouwen. En daarin hoort de gezondheid en comfort van de mens centraal te staan. Door de methodiek van Slimbouwen toe te passen, wordt het bouwproces eerlijk en transparant. Er ontstaat ruimte in de budgeten om, op duurzame wijze, hoogwaardige en prettige huisvestiging te realiseren voor iedereen. Ik zet me graag in om dit doel te verwezenlijken.”

Nominatie
Met de nominatie onderkent de jury van ‘De Duurzame Bouwvrouw Award’ de kracht van de visie van Slimbouwen en Monique voor haar bijdrage aan het verduurzamen van de bouwsector. Zij is genomineerd vanwege de verschillende (onderzoeks-) projecten en innovaties die zij de afgelopen jaren heeft geïnitieerd en begeleid, zoals het initiatief van de HoTT Community. HoTT staat voor House of Tomorrow Today en is een energie leverende en confortabele woning gerealiseerd door toepassing van het Slimbouwen proces. Met de samenwerking tussen de bij de realisatie van het eerste HoTT betrokken bedrijven wordt de kennis van de bedrijven vergroot, het concept versterkt en doorontwikkeld van vrijstaande woning naar ander type woningen, scholen etc. Daarmee worden de kwaliteiten van het HoTT toegankelijk gemaakt voor een breder publiek. Om meer aandacht te vragen voor vernieuwing in de bouwsector is er sinds januari 2013 een intensieve samenwerking tussen BouwTotaal en Stichting Slimbouwen. Iedere maand treft u een artikel uit de artikelenreeks House of Tomorrow Today aan, samen met een inspirerende column geschreven door Jos Lichtenberg verzorgt Monique inhoudelijke artikelen voor o.a. de rubriek ‘Wist u dat…?’ met praktische tips voor de lezers.

Duurzame Bouwvrouw Award
Om aandacht te vragen voor het gebrek aan vrouwen in de hogere posities in de bouw, wordt dit jaar voor de tweede keer de verkiezing van de Duurzame Bouwvrouw georganiseerd. Het is een stimulans voor de vrouwelijke manager op haar weg naar een vooraanstaande positie. Voor de award komen vrouwen in aanmerking die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van duurzaamheid. Gecombineerd met haar vrouwelijkheid leiden zij de business op duurzame wijze naar economisch rendement. Daarbij weten zij daarbij de juiste balans te vinden tussen people, planet en profit. Ieder jaar worden er tien vrouwen genomineerd, die allen kans maken op de titel ‘Duurzame Bouwvrouw’.  Dit jaar is er tevens een tweede categorie in het leven geroepen om aanstormend talent in de schijnwerpers te zetten.

Stemmen
Is Monique Donker-Blacha ook uw favoriet? Vanaf 17 juni kunt u uw stem op haar uitbrengen de website: www.duurzamebouwvrouw.nl. en te klikken op het duimpje bij haar naam. Hier treft u tevens meer informatie aan over de nominatie van Monique en de Duurzame Bouwvrouw Award.

www.duurzamebouwvrouw.nl