De kunst van optimale zonwering

Artikel delen

Met een juiste en goed toegepaste zonwering wordt de kracht van zon en daglicht benut om de energieprestatie van een gebouw te verbeteren. Deze zonregulering, ook wel HR Zonwering genoemd, verlaagt de verwarmingskosten, beperkt het kunstlicht en vermijdt lichthinder, terwijl het comfort wordt verhoogt.
 

Romazo-lid Venvo heeft een eigen assemblage afdeling. Hier worden producten veranderd, aangepast, doorontwikkeld en uiteindelijk in eigen beheer geproduceerd. Dit naar de wensen van de klant. Zo had een bouwbedrijf een spouwgat gerealiseerd dat te smal was voor het installeren van een reguliere inbouw Zipscreen / Ritscreen. Venvo heeft toen onder andere de kastmaat aangepast naar een kleine oproldiameter van 50 mm. Hierdoor kon het uiteindelijke project van de bouwer netjes en naar tevredenheid van zijn klant opgeleverd worden.
Een ander voorbeeld  is een architectenbureau dat in samenspraak met zijn opdrachtgever een uniek stuk zonwering wilde als eyecatcher. Hij wilde het pand er zo uit laten springen dat modern en klassiek zouden samensmelten. De bouwkundige aannemer Verbeek Projects kwam er uiteindelijk achter dat Venvo op dat moment de enige was die kon leveren wat er gevraagd werd; een vouwvormige Verticale Schoepenzonwering, elektrisch bedienbaar met kantelbare lamellen. Dit type zonwering heeft uitstekende warmtewerende eigenschappen, lage onderhoudskosten en een lange levensduur. Ze zijn permanent aanwezig en zeer windbestendig geconstrueerd.

Venvo BV, www.venvo.nl