fbpx

Nieuw stuk Rotterdam erbij met Little C

Artikel delen

Little C wordt dé nieuwe woon- en werkplek in hartje Rotterdam. Tussen nu en 2020 realiseren de TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren op de kop van de Coolhaven ruim 300 woningen en 10.000 m2 aan commerciële ruimten. 

Kenmerken voor de ontwikkeling zijn de verrassende combinatie tussen stedelijke verdichting en tegelijkertijd wonen en werken in de luwte. Uit een eerste oproep om mee te denken over de verdere uitwerking van Little C blijkt dat de belangstelling voor de nieuwe buurt groot is.

Het nieuwe stuk Rotterdam ligt direct aan de Coolhaven, naast de Hogeschool Rotterdam en tegenover het Erasmus MC. De plek wordt ingericht naar de integrale gebiedsvisie Hoboken die kennis, wetenschap, kunst en cultuur samenbrengt en focust op prettige binnen- en buitenruimten, een sterke economie en prachtige parken.

Architectuur

In Little C komt een mix van appartementen, lofts, studio’s, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, ateliers, horeca en kleinschalige winkels. De architectuur krijgt een authentieke en industriële uitstraling, die doet denken aan The Village en Pearl District in wereldsteden als New York en Portland. 

De rand van de levendige buurt loopt over in een groen stadspark die uitmondt in de Coolhaven. Ook de korte afstand van de binnenstad en andere Rotterdamse hotspots zoals Museumpark en de Witte de Withstraat maakt Little C specifiek.

Veel animo

Er is buitengewoon veel animo voor dit nieuwe stukje Rotterdam. Inmiddels hebben meer dan 450 mensen zich opgegeven voor de eerste co-creatiesessies. Geïnteresseerden konden in oktober en november 2015 meedenken over de verdere ontwikkeling van de nieuwe plek. De ideeën worden meegenomen in de verdere uitwerking van Little C.