Opvoerinstallatie voor minimale inbouwruimte

Artikel delen

De supercompacte fecaliënopvoerinstallatie mini-Compacta US1.40 E/D beleeft tijdens de komende vakbeurs VSK (2 t/m 5 februari 2016, Jaarbeurs Utrecht) haar Nederlandse primeur op de stand van KSB (Hal 8, standnummer E010). Ondanks de compacte uitvoering beschikt de opvoerinstallatie over de volledige functionaliteit van de bestaande fecaliënopvoerinstallaties van de series mini-Compacta en Compacta. De nieuwe mini-Compacta voldoet aan alle eisen van de nieuwe EN 12050-1:2015.

KSB presenteert tijdens de VSK in Utrecht de mini-Compacta US1.40 E/D.

Met de afmetingen 600 mm x 300 mm is de installatie bij uitstek geschikt voor de toepassing in privé-huishoudens, waarin slechts een kleine inbouwruimte voorhanden is. Bij bijzonder beperkte ruimteverhoudingen of bij een ontbrekende technische ruimte kan men de installatie ook direct in het bad achter een voorwand onderbrengen.
De installatie is uitgevoerd met een krachtige hydrauliek, die per uur 14 m3 huishoudelijk gezuiverd water en vuilwater, vezelstof-houdend afvalwater alsmede fecaliën kan verpompen en dat met opvoerhoogten tot 18 meter. De geïntegreerde snij-installatie verkleint de ingekomen vaste stoffen en vezelstoffen en maakt het gebruik van persleidingen met een diameter vanaf 32 millimeter mogelijk. Hierdoor is de installatie bijzonder interessant voor de renovatie van oude gebouwen, waar bestaande persleidingen zo opnieuw kunnen worden gebruikt.
Als basis van de installatie dient een gas- en waterdicht kunststof reservoir van 40 liter, waarvan het kleinste effectieve volume bij horizontale toevoer tien liter en bij verticale toevoer 17 liter bedraagt. De continue temperatuur van het te verpompen medium mag niet hoger zijn dan 40 °C. Gedurende korte tijd kan ook 65 °C warm afvalwater worden verwerkt, zodat men ook een wasmachine zonder problemen kan aansluiten.
Als aandrijving zijn een 230 V wisselstroommotor van 1,65 kW en een 400 V draaistroommotor van 1,5 kW leverbaar. Het leveringspakket van de opvoerinstallatie omvat een kogelterugslagklep voor de persleiding alsmede alle voor het bedrijf benodigde schakel- en besturingsapparatuur. De installatie wordt aansluitklaar geleverd. De installatie is uiterst eenvoudig en vergt geen opgeleid personeel.

KSB Nederland B.V., www.ksb.nl