Platkop haakse slijper voor nauwe ruimtes

Artikel delen

Metabo breidt zijn programma platkop haakse slijpers uit met vier nieuwe, bijzonder krachtige machines. Daarmee biedt de fabrikant de metaal-professionals voor elk gebruik in nauwe ruimtes en onder een scherpe hoek tot 39° productieve, veilige en handzame oplossingen.
 

Voor werkzaamheden in smalle tussenruimtes of scherpe hoeken, die gebruikers met een conventionele kleine haakse slijper niet kunnen bereiken, wordt vaak een toevlucht gezocht tot minder geschikte, soms gevaarlijke en niet goedgekeurde oplossingen. Met het brede programma platkop haakse slijpers biedt Metabo uitkomst. De sterke en robuuste Marathon-motoren leveren tot 50% meer koppel en tot 20% meer overbelastings-capaciteit dan conventionele compacte haakse slijpers. Door de gepatenteerde extra platte tandwielkop en grote schijfdiameter tot 150 mm slijpen professionele gebruikers zelfs in scherpe hoeken en raamkozijnen tot 39° en bereiken zij een doorslijpdiepte tot 40 mm.  
De optioneel verkrijgbare combinatie met dodemans-schakelaar en gepatenteerde mechanische schijfrem biedt het snelste remsysteem op de markt. De schijf stopt bij het uitschakelen in slechts twee seconden. De elektronische veiligheids-afschakeling reduceert de terugslag bij blokkeren van de schijf en laat de zonder gereedschap verstelbare beschermkap zich tegen verdraaien fixeren. 
Alle platkop haakse slijpers zijn uitgerust met een, zonder gereedschap te gebruiken, Quick-snelwissel-systeem. Voor het werken met schurende doorslijpschijven, brengt Metabo een separate doorslijp-beschermkap op de markt. De op de ventilatie-sleuven aan te brengen stoffilter beschermt de machine bij het werken met extreem grof stof. Nieuw bij de verbruikstoebehoren zijn de extra dunne hoeklas-afbraamschijven Flexiamant Super FKS voor nauwkeurig werken in scherpe hoeken en de ronde staaldraadborstel die lasslakken, roest of coatings van hoeklassen verwijderen. De speciaal gevormde lamellenschuurschijf Flexiamant Super Convex biedt Metabo nu ook met een 150 mm schijf aan en voor het werken aan lasnaden adviseert de fabrikant het lamellenslijpwiel Flexiamant Super CER.

Metabo Nederland BV, www.metabo.nl