Universeel inbouwsysteem voor douches

Artikel delen

Voor de ontwikkeling van het nieuwe Bette inbouwsysteem voor het inbouwen van douchebakken waren snelle montagetijden en 100 % bedrijfszekerheid de uitgangspunten. 

Het nieuwe inbouwsysteem kan universeel voor alle Bette extra vlakke douchebakken worden toegepast, vanaf een opbouwhoogte van 75 mm. Dat geldt ook voor de series Bettefloor en Bettefloor Side. 

 

Het inbouwsysteem is snel te monteren, stabiel, geluidsisolerend en zorgt voor een hoge mate van betrouwbaarheid en dichtheid. 

Het montageraam past onder alle vlakke Bette douchebakken (van 2,5 tot 6,5 cm) en douchevloeren. Het inbouwsysteem is geschikt voor vlakke inbouw in de vloer, op de vloer en voor douchebakken op een verhoging (sokkel). 
 

 

Modulair systeem

Het nieuwe modulaire systeem bestaat uit slechts enkele onderdelen en is geschikt voor elke inbouwvariant. De basis bestaat uit stabiele aluminium profielen, hoekverbinders en in hoogte verstelbare en geluid ontkoppelde stelvoeten. 

Verder is er een afdichtingsset, die bestaat uit geluid-ontkoppelde profielen, afdichtingsvlies en voorgevormde afdichtingselementen voor hoeken en zijkanten. Het inbouwsysteem kan gecombineerd worden met zowel horizontale als verticale afvoeren. 

De profielen worden op maat op het werk aangeleverd, op maat zagen is niet nodig. Bovendien is geen speciaal gereedschap nodig. 
 

 

Geluidsarm douchen

Het nieuwe inbouwsysteem zorgt voor een zeer laag geluidsniveau tijdens douchen: 20 dB(A). Dit is getest door DEKRA. Dit betekent dat het inbouwsysteem voldoet aan de eisen op het gebied van geluidswering in hoogbouw volgens DIN 4109/A1 en de verhoogde eisen van VDI 4100 SST III.

 

 

Meer informatie: Bette GmbH & Co. KG NL, www.bette.nl of kijk op www.bette.de/fuer-handel-handwerk/installieren/