Prefab gevelsysteem met Rc-waarde 7.0

Artikel delen

Een geveloplossing met een Rc-waarde tot 7,0 m2K/W, slank, damp-open, luchtdicht en een zeer hoge constructieve kwaliteit. Dat is Unidek SIPS, het nieuwe prefab systeem van Kingspan Unidek voor de utiliteitsbouw. De sandwichpanelen worden in de fabriek op maat gekoppeld en op de bouwplaats gemonteerd tot een energiezuinige gevel met een hoge isolatiewaarde. Op de beurs GEVEL 2016 toonden demomodellen hoe een gevel met Unidek SIPS tot stand komt.
 

Voor de gevel van Stadskantoor KW2 van Gemeente Leidschendam-Voorburg is het Unidek SIPS systeem toegepast.

SIPS staat voor Structural Insulated Panel Systems; een prefab oplossing om de gevel te vullen en te isoleren. Het vormt tevens de drager van het kozijn en de gevelbekleding. De basis van Unidek SIPS bestaat uit een sandwichpaneel. Deze worden in de fabriek gekoppeld tot een samengesteld gevelelement en vervolgens op de bouwplaats in korte tijd gemonteerd tot een energiezuinige gevel. De panelen zijn constructief zeer sterk, damp-open en duurzaam en hebben DUBOkeur®. En met een Rc -waarde tot 7,0 m2K/W voldoet het systeem ruimschoots aan de wettelijke minimumeis voor gevelisolatie van 4,5 m2K/W.
De sparingen voor ramen en deuren zijn op iedere gewenste positie in de gevel te plaatsen. Zowel aan de buiten- als binnenzijde kunnen schroeven worden aangebracht. Aan de buitenkant kan er ongelimiteerd worden geschroefd in de dekhuid. Schroeven aan de binnenzijde geven geen vochtproblemen. Unidek SIPS is namelijk een damp-open systeem zonder dampremmende laag. Dit is kostenbesparend, verbetert de kwaliteit van de gevel en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. De gevelelementen kunnen verdiepingshoog geleverd worden. In combinatie met een gipsvezelplaat is Unidek SIPS 30 minuten brandwerend.

Kingspan Unidek, www.kingspanunidek.com