Vochtmeter met warmtebeeldcamera

Artikel delen

De oorzaak van waterlekkage of vochtindringing is niet altijd eenvoudig of duidelijk aan te wijzen. De schade is wellicht goed zichtbaar op een plafond in de woonkamer, maar het vocht kan uiteindelijk afkomstig zijn van een raam boven in de slaapkamer of een douchelekkage. En soms zijn er helemaal geen vochtplekken te zien. Gelukkig heeft FLIR onlangs de MR176 Vochtmeter Plus met IGM (Infrared Guided Measurement)-technologie op de markt gebracht. Hiermee kunnen reparatie- en renovatieprofessionals nauwkeurig zien waar ze moeten meten. 
 

De MR176 is een hoogwaardig meetinstrument met een geïntegreerde warmtebeeldcamera dat waterschade-experts visueel begeleidt om de exacte plek aan te wijzen die nader onderzocht moet worden. Een snelle warmtebeeldscan laat zien waar het verdampingsproces te langzaam verloopt. Zo kunnen blowers en ontvochtigingsapparatuur eenvoudig worden ingesteld om ervoor te zorgen dat de ruimte binnen enkele dagen volledig droog is. 
De vochtmeter biedt flexibiliteit ten aanzien van warmtebeelden en metingen, waaronder vochtmetingen met en zonder pin, vier kleurpalletopties voor warmtebeelden, instelbare vocht- en omgevingswaarden op het warmtebeeld en een ingebouwde thermo-hygrometer met een zelf te verwisselen temperatuur/relatieve vochtigheidssensor. Beroepsprofessionals kunnen een reserve temperatuur/relatieve vochtigheidssensor achter de hand houden en indien nodig worden verwisselen, zodat er zonder uitvaltijd gewoon doorgewerkt kan worden.  
Voor het verrichten van omgevingsmetingen in diverse ruimtes, is de MR176 bovendien uitgerust met een Progressive Environmental Stability Indicator die laat zien wanneer de relatieve vochtigheidswaarden zijn gestabiliseerd. De meter is draagbaar en duurzaam en heeft een gebruiksvriendelijke menu.  De vochtmeter beschikt ook over een volledig assortiment compatibele sonde-accessoires voor het vereenvoudigen van metingen op lastig bereikbare plaatsen: ruwe of oneffen oppervlakken, spouwmuurisolatie, onder de vloer of in hardhout.  
FLIR Systems, www.flir.com/MR176