10 dure speelkamers voor mannen

Artikel delen

Een mannengrot of mancave is een plek waar mannen hun hobby of favoriete bezigheden kunnen beoefenen. Meestal staat er een grote televisie, een Playstation of een pooltafel. Hoe zou zo’n kamer eruitzien als het budget oneindig was? 

De Belgische website Hebbes maakte een lijstje met 5 ultieme ‘mannengrotten’, van speelkamers van miljoenen dollar tot een relaxplek annex parkeerplaats met autolift en ruimte voor 8 bolides. 

Wie echt extreme mannenkamers wil zien, moet op YouTube kijken. Er zijn heel wat trotse mannen met diepe zakken die maar wat graag een rondleiding geven door eigen plekje in het huis. 

Waarom een mancave? Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het voor mannen goed is om een eigen plek te hebben. Mannen zeiden tegen de onderzoekers dat hun eigen hang-out ervoor zorgt dat ze kunnen ontspannen, nadenken over de toekomst en dat het hun ware identiteit naar boven haalt. 

Als je niet een plek hebt wat je 'je eigen spot' kunt noemen – zoals je keuken waar altijd wel afwas staat – heb je altijd het gevoel dat je aan de verwachtingen van partner of vader moet voldoen, zegt Mariam Beruchashvili, coauteur van het onderzoek.

Hoe zou jouw 'mannengrot' eruitzien als geld geen probleem was? Laat het weten via Twitter of Facebook