Aansluitsysteem voor oscillerende gereedschappen

Artikel delen

FEIN en Bosch introduceerden in januari 2016 een gezamenlijk ontwikkelde gereedschaphouder voor oscillerende elektrische gereedschappen: het Starlock-houdersysteem. Doel van de samenwerking is om gebruikers een uniforme standaard en nog grotere prestaties zoals een hogere bewerkingssnelheid en nauwkeurigere resultaten te bieden.

Oscillerende multifunctionele gereedschappen zijn dankzij hun bijzondere aandrijfprincipe universeel inzetbaar. Met een oscillerende beweging drijven zij zowel accessoires om te zagen, schuren, schaven als polijsten aan. Ze werken echter alleen betrouwbaar en rendabel, wanneer het vermogen van de motor zoveel mogelijk zonder speling op het zaagblad of het schuurplateau wordt overgebracht. Daarom speelt de gereedschaphouder voor een hoge bewerkingssnelheid en nauwkeurige resultaten een doorslaggevende rol.
De gepatenteerde Starlock-houder werkt betrouwbaar met oscillerende elektrische gereedschappen van FEIN en Bosch, evenals machines van andere fabrikanten met een twaalf-punt-houder. Daarmee zijn de accessoires compatibel met de meeste machines op de markt. Starlock-accessoires bereiken door hun driedimensionale geometrie nog grotere prestaties dan huidige systemen, aldus de ontwikkelaars.
Sinds januari 2016 worden de accessoires met Starlock-gereedschaphouder geleverd onder de merken FEIN en Bosch. Er zijn drie vermogensklassen: Starlock, StarlockPlus en StarlockMax. Deze vermogensklassen waarborgen dat telkens alleen het accessoire dat bij het vermogen van de machine past, kan worden bevestigd. In de komende maanden presenteren FEIN en Bosch bovendien nieuwe elektrische gereedschappen met Starlock-houder.

FEIN, www.fein.nl/nl_nl/dealerlocator/