Anti-inbraakstrip houdt inbrekers buiten de deur

Artikel delen

Het bedrijf SecuProducts komt met een nieuwe lijn anti-inbraakstrips. Er zijn drie modellijnen: de SecuStrip Basic, Plus en Style. Met de strips is het mogelijk de sluitnaad tussen deur en kozijn hermetisch af te sluiten. Dit heeft een enorm vertragende werking op een inbraak.
 

De hermetisch afsluitbare werking van de nieuwe anti-inbraakstrips van SecuProducts komt door een speciale techniek die het bedrijf als enige toepast. Directeur Christian van Bruggen: ‘Een SecuStrip bestaat uit twee profielen die op de deur en het kozijn worden gemonteerd. Bij het sluiten van de deur grijpen ze in elkaar en vormen zo een ijzersterke barrière tegen inbraak. Inbraak met behulp van een koevoet of door middel van ‘flipperen’, wanneer mensen zijn vergeten hun voordeur op slot te doen, wordt zo vrijwel onmogelijk. Bovendien gaat er een preventieve werking van uit.’
De modellenlijn heeft drie varianten: Basic, Plus en Style. De SecuStrip Basic is de voordeligste uitvoering, speciaal voor box-, bergings- of schuurdeuren en deuren van vakantiewoningen. Vooral bedoeld voor deuren van ruimtes waar men niet al te veel geld aan de beveiliging wil uitgeven. De tweede variant is de SecuStrip Plus, speciaal bedoeld voor beveiliging van ramen en deuren. Tot slot is er de derde variant SecuStrip Style. Deze is speciaal bedoeld voor mensen die design belangrijk vinden. Deze aluminium strip is zo gemaakt dat hij perfect aansluit bij het beslag op de deur.
Recent is de nieuwe SecuStrip Plus serie onafhankelijk door SKG getest. De inbraakwering voor de Plus serie behaalde respectievelijk 2x de norm voor voordeuren en 3,5x de norm voor achterdeuren. Het monteren van een strip is volgens Van Bruggen een fluitje van een cent. ‘De strips worden compleet geleverd met montagemateriaal en een stap-voor-stap montage-handleiding. Voor het monteren heb je slechts een schroevendraaier of schroefmachine en rolmaat nodig en in sommige gevallen een ijzerzaag.’

SecuProducts, www.secu.nl