Combihamers inclusief stofafzuigset

Artikel delen

De combihamers uit de nieuwe HR26-serie van Makita worden geleverd inclusief een stofafzuigset. Deze set is in combinatie met de juiste stofzuiger door TNO gecertificeerd en voldoet aan de richtlijnen van de Inspectie SZW. De verbeterde combihamers beschikken daarnaast over alle sterke eigenschappen van hun voorgangers.
 

De actieve Anti Vibratie Technologie (AVT) zorgt voor een uiterst lage trillingswaarde voor comfortabel en tot anderhalf uur langer boren. Ook de aanschafprijs is gelijk gebleven, zodat gebruikers tegen dezelfde kosten stofvrij en dus gezonder kunnen boren.
De Makita combihamer HR2631FTJ is ideaal voor gaten van 18 mm, maar kan tot 26 mm in beton. Deze krachtige 230 V combihamer weegt 3,0 kg, heeft een ergonomische vormgeving en is goed te hanteren. Daardoor is het zowel gemakkelijk en prettig boren in muren en vloeren, maar ook boven je hoofd in het plafond. Deze combihamer beschikt over twee verwisselbare boorkoppen, een SDS-PLUS en snelspanboorkop. De boorkop is verlengd voor minder speling. De diepteaanslag is met een druk op de knop op de juiste diepte in te stellen. Met de schakelaar wisselen gebruikers in een handomdraai van boren naar hamerboren of beitelen. De machine is daarnaast uitgevoerd met ledverlichting.
De combihamers HR2631FJ en HR2630J worden ook geleverd met een standaard stofafzuigset, maar hebben iets andere specificaties dan de HR2631FTJ. Dankzij de stofafzuigset wordt steenstof tijdens het werk goed afgezogen. Daarnaast is de boorhouder voorzien van een goede stofafdichting en beschermen speciale coatings het anker en het veld van de combihamer. De keuzeschakelaar bevindt zich aan de onderzijde van de machine, een plek waar hij beter beschermd is tegen schade. De koolborstels slijten minder snel doordat de positie van de koolborstels verandert bij het bedienen van de links/rechts schakelaar.

Makita Nederland, www.makita.nl