CRH Structural wordt De RuwBouw Groep

Artikel delen

De RuwBouw Groep is per 16 maart 2016 de nieuwe naam voor CRH Structural. Met de naamswijziging zet het bedrijf de volgende stap in de verbetering van de efficiëntie binnen het bouwproces. De RuwBouw Groep wil de industrialisatie van de ruwbouw volwassen maken. Met Heembeton wanden, Dycore vloeren en Calduran kalkzandsteen biedt De RuwBouw Groep ruwbouwoplossingen die bouwbedrijven in staat stellen beter, goedkoper, sneller en met minder risico te bouwen.

‘De bouw in Nederland staat voor de uitdaging om de sector beter en klantgerichter te maken. Daaraan willen wij met onze ruwbouwoplossingen een bijdrage leveren’, aldus algemeen directeur Frank van Lookeren Campagne van De RuwBouw Groep. ‘De bouw moet sneller, efficiënter en slimmer om tegemoet te komen aan de vraag van de eindgebruiker. Bouwbedrijven zoeken naar wegen om faalkosten te verminderen en risico’s te beperken. Industrialisatie van het bouwproces is de weg daarnaartoe. De ruwbouw is letterlijk de basis waar alles in samenkomt en dat is waar De RuwBouw Groep het verschil kan en wil maken.’
 

Een gestroomlijnd proces

De RuwBouw Groep wil de aanjager van verbetering zijn door (faal)kosten in het bouwproces te verlagen en de bouwsnelheid en kwaliteit van het eindproduct te verhogen. De RuwBouw Groep wil optimaal aansluiten op het proces van de klant. ‘Daarin gaan we verder dan voorheen’, licht Frank van Lookeren Campagne toe. ‘Wij willen samen met onze klanten zorg dragen voor een betere bouw. De ruwbouwfase mag niet langer aanvoelen als een probleem, het moet een gestroomlijnd proces zijn, met voorspelbare kosten en hoge kwaliteit.’
 

Samenwerken in de keten

De RuwBouw Groep heeft de interne organisatie afgestemd op nauwere samenwerking met bouwbedrijven en toeleveranciers in de keten. Vanaf de eerste fase van een project en door gebruik te maken van BIM moeten opeenvolgende stappen in het bouwproces beter op elkaar aansluiten. De jarenlange technische kennis en ervaring vanuit de drie merken leidt tot integrale toepassingsadviezen en begeleiding voor afnemers.
Frank van Lookeren Campagne: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat kwaliteit, efficiëntie en veilig werken toenemen naarmate de samenwerking inniger is. Daarom zetten we ons met al onze achthonderd medewerkers in om de samenwerking in de keten verder te versterken.’
 

Simpel en voorspelbaar bouwen

De RuwBouw Groep levert alle constructieve bouwelementen voor de ruwbouwfase, van vloer-, wand- tot complete cascosystemen. In de (nabije) toekomst moet het bouwen van een huis niet veel ingewikkelder zijn dan het in elkaar zetten van een bouwpakket. De RuwBouw Groep wil de aanjager zijn van de ikeaïsering van het bouwproces. ‘Het moet simpel, voorspelbaar en klantgericht zijn’, aldus Frank van Lookeren Campagne.
De drie onderliggende merken en daarop gebaseerde totaaloplossingen hebben ieder een reputatie op het gebied van veilig werken en hoge productkwaliteit. Samen bieden ze alle ingrediënten voor de integrale ruwbouwoplossingen van De RuwBouw Groep, waaronder twee complete cascosystemen op basis van prefab beton of kalkzandsteenelementen.
Onder de merknaam Dycore levert De RuwBouw Groep betonnen vloersystemen voor zowel beganegrond- als verdiepingsvloeren, van kleine tot zeer grote overspanningen voor de woning- en utiliteitsbouw. Vanuit Heembeton levert De RuwBouw Groep prefab betonnen wanden en met Calduran biedt het bedrijf een flexibel kalkzandsteen product voor zowel dragend als niet-dragende toepassing.

Voor meer informatie verwijzen we naar de nieuwe website: www.drbg.nl.