Effectieve isolatie, in meerdere opzichten

Artikel delen

Vanzelfsprekend kijken bouwpartijen allereerst naar de thermische eigenschappen van een isolatiemateriaal. Dat zit bij Isobooster meer dan goed: het reflecterende foliepakket haalt dubbellaags bijvoorbeeld een R waarde van 10. Net zo belangrijk zijn de brede toepassingsmogelijkheden voor dak, wanden, gevels én vloeren, de eenvoudige verwerking vanaf de rol en de voordelen van een dun materiaal waarbij extra woonruimte resteert of een mooie kapconstructie prachtig zichtbaar blijft.

Isobooster is geschikt voor renovatie en nieuwbouw. Het bijzondere aan het materiaal is dat het de warmte of kou reflecteert door de opbouw van het foliepakket met verschillende (reflecterende) lagen. Hoewel het pakket dun is, werkt het super effectief: hoe groter het temperatuurverschil, hoe beter de werking. Directeur Arthur Horeman van PXA Nederland: “Vanaf de ontwikkeling van het materiaal in Nederland wordt het veelvuldig toegepast in kruipruimtes en afhankelijk van de situatie zowel los op de bodem als onder de vloer gemonteerd. Resultaat: de temperatuur in de woning stijgt moeiteloos een aantal graden. Een zeer interessante oplossing voor woningcorporaties om zowel energiezuinigheid als comfort van hun huurwoningen te verhogen.”

Horeman constateert dat de bouwsector dit bijzondere isolatiemateriaal behalve voor vloeren ook in daken en gevels/wanden gaat toepassen. “Het materiaal is zeer flexibel en daardoor eenvoudig te verwerken; het laat zich ook goed aansluiten bij detailleringen. Isobooster is niet giftig en leidt niet tot jeuk of andere ongezonde bijwerkingen. Eén van de grootste pluspunten is dat het dunne materiaal – zeker in de toepassing van voorzetwanden – extra ruimte in een pand oplevert in vergelijking met dikke isolatiepakketten. Kijk je naar fraaie dakconstructies, dan worden die niet volgepropt met isolatiemateriaal, maar wordt de dunne isolatielaag afgewerkt met een eveneens dun plaatmateriaal en zo blijven de spanten, gordingen en balken goed zichtbaar. Zeker bij de renovatie van karakteristieke panden van esthetisch belang. Wat dat betreft is Isobooster in meerdere opzichten een effectief en interessant isolatiemateriaal.”

Overtuig uzelf en kijk op de website (www.pxanederland.nl) of kom naar stand 03.B078 op de vakbeurs Renovatie & Transformatie van 12 t/m 14 april in de Brabanthallen in Den Bosch.