Hoogrendement-droogloper-pomp bespaart tot 70%

Artikel delen

Met de Stratos GIGA introduceert Wilo een hoogrendement-droogloper-pomp, die eenvoudig, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en efficiënt is te gebruiken. In verhouding tot traditionele, ongeregelde pompen bespaart de Wilo-Stratos GIGA tot 70 procent energie. Per pomp en per jaar betekent dit een besparing tot wel acht ton CO?. Bij 6.000 draaiuren per jaar en een energieprijs van 0,22 euro per kilowattuur kan de hogere investering zich reeds na een jaar terugbetalen.
 

Met de High Efficiency Drive (HED) voor de Wilo-Stratos GIGA heeft Wilo een motor ontwikkeld die IE4 duidelijk overtreft. De optimale benutting van het vermogen wordt bereikt met behulp van de EC-motortechnologie. De HED-motor is ten opzichte van traditionele asynchroonmotoren met hetzelfde nominaal vermogen ten dele driemaal kleiner.  
Ook het hydraulisch systeem levert een bijdrage aan de efficiëntie van de pomp. Zowel het huis als de waaiers zijn in een exacte geometrische vorm gebracht, zodat de doorstroming maximaal is. Door de verhoging van het toerental wordt bij het hydraulisch systeem een reductie van grootte en gewicht bewerkstelligd. Daardoor kon de waaierdiameter en daarmee het gehele pomphuis kleiner worden gedimensioneerd zonder het hydraulisch vermogen aan te tasten. In totaal zijn hierdoor gewichtsbesparingen tot 55 procent en een reductie van de constructiegrootte tot 39 procent bereikt, vergeleken met traditionele pompen. Het systeem verpompt betrouwbaar een groot aantal media binnen een temperatuurbereik van -20 tot +140 graden Celsius.

Eén bedieningsknop

Dankzij de beproefde ‘rode-knop-technologie’ met slechts één bedieningsknop. kan de Wilo-Stratos GIGA eenvoudig en comfortabel worden gehanteerd. Informatie kan via het verlichte display te allen tijde worden opgeroepen. Aansluiting op een gebouwmanagementsysteem is mogelijk via elektronische interfaces, de zogenoemde IF-module. Het toerental-bereik loopt van 500 tot 5.130 omwentelingen per minuut; pomphoogten tot 51 meter waterkolom en een volumestroom tot 120 m3/h kunnen zo gerealiseerd worden.

WILO SE,  www.wilo.nl