In hoogte verstelbare wastafel

Artikel delen

Het programma levensloopbestendige productoplossingen van Viega is verder uitgebreid. Naast het bekende in hoogte verstelbare wc-element, is er nu ook een uitvoering voor de wastafel leverbaar. Net als bij de vertrouwde wc-elementen is ook deze volledig mechanisch: met één druk op de knop en zonder stroom kan de wastafel op ieder moment traploos 20 cm in hoogte worden versteld.
 

Flexibiliteit en comfort voor iedere leeftijd: met het nieuwe Eco Plus-wastafel-element van Viega kunnen afzonderlijke wastafels altijd traploos in hoogte worden versteld. Foto: Viega.

Met het nieuwe, in hoogte verstelbare Viega Eco Plus-wastafel-element kan de keramiek tot op de  gewenste hoogte omhoog of omlaag worden gebracht. De hoogteverstelling is volledig traploos tussen circa 70 cm en 90 cm. Net als bij het in hoogte verstelbare wc-element, verloopt de op- en neergaande beweging ook bij het nieuwe wastafel-element volledig mechanisch en zonder stroom. Met één druk op de knop wordt de wastafel omhoog gebracht; om de wastafel weer naar beneden te laten zakken, wordt het keramiek alleen maar met de hand licht naar beneden gedrukt. Wanneer de gewenste hoogte is bereikt, wordt deze stand gefixeerd door een tweede druk op de knop.
Het in hoogte verstelbare wastafel-element wordt standaard geleverd met alle benodigde techniek, waaronder een beweegbaar binnenframe, een geleidingssysteem en de nieuwe inbouw aansluitbox. Deze is af-fabriek voorbereid op aansluiting van warm en koud water en de sifon. Hoekstopkranen, een verchroomde afvoerbocht en aansluitmateriaal voor het wastafelarmatuur worden uiteraard meegeleverd.
Het volledige Viega Eco Plus-wastafelelement wordt verborgen achter een fraaie afdekplaat van hoogwaardig veiligheidsglas. Een verchroomde plaat bedekt de inbouwbox met de wastafelaansluitingen. De bedieningsknop kan op iedere gewenste plaats op de voorwand worden geplaatst. De bekende systeemmaat met een breedte van 490 mm en een hoogte van 1.130 mm is behouden. Het Viega Eco Plus-wastafel-element kan worden gecombineerd met een grote verscheidenheid aan wastafels voor zover deze niet breder zijn dan 70 cm en niet zwaarder dan 21 kg.

Viega Nederland BV, www.viega.nl