Inbraakwerende deurnaald

Artikel delen

De nieuwe ‘007’-deurnaald zit bevestigd tussen dubbele deuren en is speciaal ontwikkeld om inbrekers zo lang mogelijk bij het slot vandaan te houden. Nieuw aan de 007-deurnaald van Alprokon is dat de aluminium ‘afdekflens’ is voorzien van heuse kreukelzones. Ook zijn er speciale 007 modellen die geschikt zijn voor deuren met een rubber kaderprofilering. Door deze kreukelzones houdt de 007-deurnaald inbrekers voor meer dan 15 minuten buiten de deur. Zonder deurnaald bedraagt deze tijd minimaal 3 minuten.
 

De sluitnaad die tussen dubbele deuren zit, moet zo lang mogelijk onbereikbaar blijven voor de inbreker die de slotschoten wil forceren. Door de sluitnaad met een aluminium afdekflens met kreukelzones af te dekken, ontstaat een extra barrière. Tijdens een inbraakpoging moet eerst de aluminium afdekflens in opvolgende fases worden opengebogen, voordat de sluitpunten bereikbaar zijn. Dekt men de sluitnaad af met hout, dan is de inbraakwerende bijdrage hiervan minimaal. De houten aanslaglat breekt in korte tijd van de deur af. Een ander voordeel van aluminium is dat dit, in tegenstelling tot hout, nagenoeg onderhoudsvrij en aanzienlijk minder gevoelig is voor beschadigen. Ook het functioneren van de deur en de meerpuntssluiting is vele malen stabieler. De 007-deurnaald zorgt ervoor dat de deur tot wel 40% minder kromtrekt (getest met vormstabiliteitsproef).
Door de afdekflens van de 007-deurnaald inventief op te bouwen en op specifieke punten te voorzien van buiglijnen (3x), ontstaat tijdens een inbraakpoging een (van te voren bedacht) kreukelpatroon. De 007-deurnaald afdekflens ‘absorbeert’ de breekkrachten. Henk van Herpen van Alprokon: ‘Als de eerste kreukelzone door een inbreker is omgebogen, is de inbreker nog geen stap verder. Een ‘tweede’ deurnaald blokkeert de doorgang. Stap één herhaalt zich, net zo lang totdat alle kreukelzones zijn overwonnen. Na dit tijdrovende proces, zitten de onverwoestbare haakschoten nog steeds veilig opgesloten in het kokerprofiel, dat gemonteerd zit op de vaste deur. De inbreker maakt geen schijn van kans en is hoogstwaarschijnlijk allang afgetaaid. Missie geslaagd.’
Bij SKG-IKOB is bij een inbraakproef een resultaat behaald van ten minste 15 minuten. De 007-deurnaalden zijn goedgekeurd volgens NEN 5096 (conform NEN-EN 1627) weerstandklasse 2/ RC 2, SKG** en weerstandklasse 3/ RC 3, SKG*** bij een deur van 54 mm én Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Alprokon, www.alprokon.nl