Jansen Terborg is topscoorder op www.bouwnu.nl

Artikel delen

Jansen Terborg is de onbetwiste topscoorder op Bouwnu.nl. Met 17 reviews scoren zij gemiddeld een 9.1. Rob Schoonenberg is mede-eigenaar van het aannemersbedrijf en vertelt wat het geheim van de smid, of in dit geval de aannemer is.
 

“Ik vraag al onze particuliere klanten om een review en ongeveer de helft vult daadwerkelijk een review in op Bouwnu. We hebben al heel snel de widget op onze website laten plaatsen. Zo kan iedere bezoeker direct zien hoe tevreden onze klanten zijn.”

Vraag je al je klanten om een review?

“In ieder geval de particulieren. Omdat iedereen een review kan geven, vraag ik ook klanten waar niet alles koek en ei was om een review. Je krijgt echt niet zomaar een twee of een drie, daar zijn mensen vaak echt wel eerlijk in. En als je ze niet vraagt en ze komen Bouwnu tegen, scoor je extra laag omdat je het niet gevraagd hebt.”

Hoe kom je aan een 9,1?

'Ik geloof in kwaliteit, van onze producten en dienstverlening. Dat is toch waar je als ondernemer voor gaat: Kwaliteit en tevreden klanten. Natuurlijk gaat het niet overal goed. Fouten maken is menselijk en dat is helemaal niet erg. Consumenten vinden het vooral belangrijk hoe je problemen oplost. Gewoon sorry zeggen en het oplossen. Dat werkt het best.”

Heb je dat al gemerkt?

“Eén van onze klanten, waarbij er in het proces best wat dingen fout gingen heeft ook een review gegeven. Ik wist natuurlijk wel dat het niet goed was gegaan en dat we geen tien zouden krijgen. Zulke reviews geven je wel handvatten om verbeteringen in je organisatie door te voeren. Maar ook deze review was een dikke voldoende.”

Heeft Bouwnu nog meer voordelen?

"Afgelopen week was ik bij een (mogelijke) opdrachtgever om werk op te nemen. Aangezien hij niet uit onze standaard werkregio komt, vroeg ik ook hem hoe hij bij ons kwam. Zijn antwoord was dat hij op Bouwnu.nl een selectie heeft gemaakt en mede daarom bij ons uitkwam. Nog een reden om te zorgen dat je er goed op staat dus!"

Heb je nog tips voor andere aannemers?

“Wees niet bang om beoordeeld te worden. Als je met je klanten net zo omgaat als je zelf behandeld zou willen worden heb je niets te vrezen. Zelf ben ik vaak onderweg van en naar klanten. Onderweg bel ik vaak mensen op om ze te vertellen hoe het er voor staat als ze bijvoorbeeld op een offerte wachten of om te vragen hoe het gaat als we bezig zijn. Juist die persoonlijke aandacht vinden mensen fijn. En dat zie je terug in de scores.”

Bron: Bouwend Nederland