Lancering Bikkels in de Bouw

Artikel delen

Bikkels in de Bouw is het nieuwe platform voor ZZP’ers in de bouw en slaat daarmee de brug tussen de zelfstandige vakman en zijn toeleveranciers. Vraag en aanbod binnen de bouwbranche zullen elkaar hierdoor veel gemakkelijker kunnen vinden. Inmiddels zijn veertien partners aan boord van dit platform.
 

Zelfstandig ondernemers werken vaak tot zo’n zestig uur in de week. Daarnaast moeten ze op de hoogte blijven van nieuwe en betere (bouw)producten en de toepassing daarvan. Zaken als boekhouden, pensioen, verzekeringen tot en met briefpapier en vervoer vragen ook nog eens aandacht. ‘Even tijd voor een cursus of een training is er vaak niet. Ik wil met dit platform juist voor dat tijdgebrek een oplossing bieden’, zegt initiatiefnemer Arjen Meijer.
Dat ontzorgen komt onder andere tot uiting in de website www.bikkelsindebouw.nl. ‘Op de site kunnen zij snel handige informatie vinden en zich aanmelden voor het digitale Bikkel nieuws. Ook via sociale media zoals Facebook en Twitter informeer ik hen over vaknieuws, aanbiedingen, kortingen en andere zaken waar ze mee bezig zijn’, vertelt Nynke Greidanus, campagneleider van Bikkels in de Bouw. 

Bikkel middagen op locatie

Jaarlijks worden er zo’n 40 zogenoemde Bikkel middagen georganiseerd. Deze middagen zijn niet alleen verdeeld over de verschillende regio’s, maar ook per thema. In het eerste kwartaal zijn dat de Zolderverbouwing en de Aanbouw. Arjen: ‘Traditioneel worden kennismiddagen bij de bouwgroothandel gehouden. Wij kiezen óók voor locaties waar de vakman graag komt, zoals de bedrijfswagendealer, waar iedereen kan proeven aan de nieuwste busjes. Of de ijzerwarenvakhandel, toch een beetje de snoepwinkel voor elke vakman.’

Samenwerking met Zelfstandigen Bouw

Het platform werkt nauw samen met ‘Zelfstandigen Bouw’, dé organisatie die ZPP’ers in de bouw ondersteunt met advies en juridische bijstand. Het platform is ook zeer aantrekkelijk voor toeleveranciers. Deze doelgroep is niet langer commercieel te negeren met circa 114.000 algemene vakmensen, specialisten zoals de stukadoors en schilders nog niet eens meegerekend. En dit aantal is groeiende.
Inmiddels zijn veertien grote namen van partners aan boord: BASF/PCI Afbouw, Bosch Powertools, Eisma Media, Faay Vianen, Kingspan, Knauf, Mercedes Benz, Skantrea, Techcomlight, Trespa, Ubbink, Unilin, Velux en Zelfstandigen Bouw. 

Bereikbaarheid van Bikkels in de Bouw:  

Email: info@bikkelsindebouw.nl 
Website: www.bikkelsindebouw.nl 
Twitter: www.twitter.com/bikkelsindebouw 
Linkedin: www.linkedin.com/company/bikkels-in-de-bouw 
Facebook: www.facebook.com/bikkelsindebouw