Maak een punt van duurzaam renoveren en slopen

Artikel delen

Oude kunststof kozijnen zijn uitstekend geschikt voor hergebruik. De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) heeft een recyclesysteem dat oude kozijnen voor u inzamelt en verwerkt. Zonder gedoe en kostendekkend. En met een nieuwe generatie duurzame kunststof kozijnen als resultaat. Lever oude kozijnen dus in en maak een punt van duurzaam renoveren en slopen.
 

Kiezen voor kunststof, is kiezen voor duurzaam. Een kunststof kozijn heeft een levensduur van een slordige vijftig jaar en is ook nog eens prima te recyclen. Oude kunststof kozijnen bevatten hoogwaardige materialen, zoals metaal, rubber en PVC. Recycling levert weer een schone PVC-korrel op, die de basis vormt voor een nieuwe generatie kunststof kozijnen. Het mooie is, dat we dit proces tien keer kunnen herhalen, zonder kwaliteitsverlies. Dit geeft een kunststof kozijn een potentiële levensverachting van maar liefst vijfhonderd jaar! Een duurzaam hoogstandje, waaraan u kunt bijdragen.

Lever oude kunststof kozijnen in

Het VKG Recyclesysteem recyclet uitsluitend kunststof gevelelementen. U weet dus zeker dat een door u ingeleverd kunststof kozijn aan de wieg staat van een nieuwe generatie kozijnen. Levert u graag een bijdrage aan 100 procent recycling van kunststof kozijnen? Laat uw oude kunststof kozijnen (zonder glas of andere vervuiling) dan kosteloos achter bij een VKG-inzamelpunt. Kijk op www.vkgkozijn.nl/recycle voor een inzamelpunt bij u in de buurt. Bij projecten van meer dan tien kozijnen is het mogelijk om een container op uw bouwlocatie te laten plaatsen. Neem contact op voor meer informatie (tel. 030-7509801 of mail recycle@vkgkozijn.nl).

www.vkgkozijn.nl/recycle