Metaal cirkelzaag regelt zelf optimale toerental

Artikel delen

Makita introduceert een 18 V metaal cirkelzaag die is uitgerust met Automatic Speed Control. Deze snelheidscontrole zorgt ervoor dat de koolborstelloze motor bij weerstand automatisch terugschakelt naar een lager toerental voor behoud van kracht. De cirkelzaag werkt hierdoor zeer efficiënt, zaagt sneller en gebruikers kunnen meer meters maken op één acculading. Deze cirkelzaag is specifiek geschikt voor het zagen van onder andere metalen profielen, kabelgoten en kabelladders en zwaluwstaartplaten tot 57,5 mm hoogte.
 

De handzame Makita 18 V cirkelzaag met 150 mm zaagblad weegt nog geen 3 kg. Door de krachtige koolborstelloze motor zaagt de DCS551RMJ met 3.900 toeren per minuut snel en gemakkelijk door metaal. Tijdens het zagen meet de Automatic Speed Control continu de weerstand van de motor en past daar automatisch het toerental op aan. Dankzij de elektronische sturing blijft de machine zijn kracht behouden en levert de 18 V cirkelzaag bijna dezelfde prestaties als een vergelijkbaar gesnoerd model. Een elektronische rem zorgt tijdens het zagen voor optimale veiligheid.  
Deze  cirkelzaag voor metaal is door een bijzonder ontwerp aan de binnen- en buitenkant van de behuizing beter beschermd tegen stof en vocht. De zool van de cirkelzaag is van rvs. Deze factoren zorgen ervoor dat de levensduur van de cirkelzaag toeneemt en gebruikers langer plezier hebben van hun gereedschap.

Makita Nederland, www.makita.nl