Nieuw vormgevingsconcept creëert nieuwe beleving

Artikel delen

De Duitse designfabrikant Bette verrast met een nieuwe generatie vrijstaande ligbaden, wastafels en accessoires, die gedragen worden door een open stalen frame. De nieuwe serie heet Bettelux Shape. Het design is minimalistisch en karakteristiek en consequent doorgevoerd in alle objecten. Omdat het nieuwe assortiment naast ligbaden en wastafels, ook bestaat uit multifunctionele accessoires, kan eenvoudig een totaalbeeld worden gecreëerd. Ook deze unieke serie heeft Bette gecreëerd in samenspraak met ontwerpbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam.
 

De details maken de kwaliteit van het design zichtbaar. De precies afgewerkte hoeken van het ligbad en de wastafel lopen vlak met het frame. Dankzij de sterke materiaaleigenschappen van het geëmailleerd staal kan de dragende structuur tot een minimum worden beperkt. Daarnaast heeft Bette een innovatieve techniek voor het ligbad ontwikkeld zonder zichtbare overloop.
De witte of zwarte ligbaden en wastafels zijn te combineren met zes trendy framekleuren. De spiegelkast, de planchets en het krukje zijn vanzelfsprekend in dezelfde framekleuren te leveren. De inzetstukken van massief eiken biedt Bette aan in de tinten crème, natuur en mokka.
De 190 cm hoge spiegelkast zorgt voor een volledig spiegelbeeld en kan door de diepte van ruim 25 cm ook als garderobe worden toegepast. De kast kan ook van een extra legplank worden voorzien. De planchets zijn leverbaar in vier afmetingen: 40, 60, 80 en 100 cm. Zonder houten inzetstuk zijn deze ook als handdoekhouder te gebruiken. Voor de functie als planchet zijn eikenhouten inzetstukken leverbaar in drie tinten. Deze inzetstukken hebben zodanige afmetingen dat ook de helft met een houten inzetstuk opgevuld kan worden, zodat de andere helft als handdoekhouder kan worden gebruikt. Tot slot de kruk: deze heeft een hoogte van 42 cm en is bovendien als bijzettafel inzetbaar.

Bette GmbH & Co. KG NL, www.bette.nl