Overname van Metabo door Hitachi Koki

Artikel delen

Na afsluiting van de vereiste procedures is de overname van Metabo, de producent van elektrisch gereedschap uit Nürtingen,  door het Japanse Hitachi Koki-concern afgerond. Op 1 maart zijn de half november ondertekende contracten betreffende de overname van Metabo officieel in werking getreden. Door de transactie ontstaat er een concern met een jaaromzet van meer dan 1,5 miljard euro, dat van nu af aan behoort tot de grootste producenten van elektrisch gereedschap ter wereld.
 

‘Metabo is naar onze mening een ideale versterking voor ons, want beide ondernemingen vullen elkaar in vele opzichten uitstekend aan’, aldus Osami Maehara, President & Representative Executive Officer van Hitachi Koki. ‘Voor ons is het een partnerschap. Het is ons duidelijk doel om in Europa significant te groeien. Met de aankoop van Metabo komen wij een zeer grote stap dichter bij dit doel. Wij hebben het grootste respect voor de voortreffelijke resultaten, die het Metabo-team in de afgelopen jaren bereikt heeft. Daarom zullen wij Metabo niet alleen als zelfstandig merk, maar als onderneming in de onderneming voeren, met behoud van de zelfstandigheid die nodig is om deze succesvolle weg ook in de toekomst voort te zetten.’

Accu-technologie

‘Door de overname van Metabo door Hitachi gaan er voor ons geheel nieuwe mogelijkheden open’, zegt Horst W. Garbrecht, CEO van Metabo. ‘Wij hebben toegang tot de middelen van één van de grotere ondernemingen in onze branche. Met de wetenschap dat de accu-technologie het toekomstthema bij uitstek in onze markt is, zijn het benutten van synergiën bij de ontwikkeling van zeer moderne aandrijf- en accu-systemen en de bundeling bij de aankoop belangrijke concurrentiefactoren. Zowel Hitachi als Metabo hebben al jarenlang de absolute nadruk gelegd op de verdere ontwikkeling van de maximale mobiliteit van elektrisch gereedschap door steeds krachtigere accu-systemen. Als zelfstandige eenheid en merk binnen het Hitachi-concern kan Metabo haar sterke punten wat betreft flexibiliteit, snelheid en klant- en marktgerichtheid verder ontwikkelen. Zo brengen wij het beste uit twee werelden samen.’

www.metabo.nl