Segmentanker voor seismische zones en gescheurd beton

Artikel delen

De FIX Z XTREM is een nieuw hoogwaardig moment gecontroleerd segmentanker van SPIT. Dit anker is geschikt voor toepassing in seismische zones, maar ook voor verankeringen in gescheurd beton of daar waar functiebehoud vereist wordt.
 

Het nieuwe anker FIX Z XTREM heeft een ETA goedkeuring optie 1 (gescheurd en niet-gescheurd beton) en een seismische keuring C1 & C2. Verder is het anker te gebruiken in toepassingen waar een brandweerstand wordt geëist. Dankzij het vernieuwde ontwerp van het anker zijn de toelaatbare belastingen tot wel 88% toegenomen ten opzichte van de voorganger. Hierdoor is het soms mogelijk om een diameter kleiner te gebruiken dan de voorganger of de concurrentie. Tevens is dankzij het vernieuwde ontwerp het anker makkelijk te plaatsen en staat het anker snel op het gewenste moment, zonder veel rotaties van de moer.
Dit anker is het eerste product uit een complete reeks verankeringen. Naast de FIX Z XTREM is ook het veiligheidsanker TRIGA Z XTREM, de chemische verankering EPCON C8 XTREM en de constructieplug B-LONG XTREM aan de XTREM range toegevoegd. Deze ankers voldoen dus ook aan de eerder genoemde eigenschappen. De SPIT B-LONG XTREM is de eerste kunststofmetaal plug die de seismische testen doorstaat. In de loop van 2016 zal de reeks worden uitgebreid met andere XTREM producten.

ITW, www.spitxtrem.com