STABU en CROW: samen cursussen bouwsector

Artikel delen

Om de bouwsector optimaal te ondersteunen bij het opleiden van personeel, hebben STABU en CROW hun krachten gebundeld. Marc Verhage (algemeen directeur STABU) en Iman Koster (directeur CROW) tekenden in dit kader een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking zal zich primair richten op cursussen en opleidingen voor de Burgerlijke en Utiliteitsbouw (B&U).
 

Marc Verhage (algemeen directeur STABU, links) en Iman Koster (directeur CROW, rechts) hebben de krachten van beide organisaties gebundeld.

STABU en CROW zijn kennisinstituten die bijdragen aan de ontwikkeling en uniformering van kennis voor de bouwsector, waarbij STABU zich primair richt op de B&U en CROW op de infra. Dit resulteert in diverse systematieken en hulpmiddelen die veelvuldig worden toegepast in de praktijk. Voorbeelden zijn STABU Bouwbreed en CROW ProContract, die gebruikers helpen om bestekken/contracten op te stellen op basis van verschillende juridische/administratieve kaders (zoals UAV en UAVgc).
CROW leidt zelf jaarlijks circa 5.000 professionals op via openbare en incompanycursussen. STABU draagt bij aan het opleiden van professionals door samen te werken met andere opleiders, waaronder CROW. In de samenwerking tussen STABU en CROW draagt STABU bij aan de ontwikkeling van de inhoud van een cursus en zorgt zij voor afstemming op haar kennisproducten. CROW draagt eveneens bij aan de inhoud, bewaakt de didactische kwaliteit en verzorgt de inschrijving en uitvoering.

Resultaat
De samenwerking tussen STABU en CROW heeft inmiddels de volgende gezamenlijke cursussen opgeleverd:

  • Opleiding Directievoering UAV voor de B&U
  • Basiscursus UAVgc voor de B&U
  • Toepassingstraining UAVgc voor de B&U

De Opleiding Directievoering UAV voor de B&U is al drie keer gegeven. Ook de overige cursussen zijn inmiddels geopend voor inschrijving. Daarnaast werken STABU en CROW aan uitbreiding van de gezamenlijke portfolio.