Update Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen maart 2016

Artikel delen

De ‘Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen’ geeft een overzicht van de huidige financieringsmogelijkheden. Bouwbedrijven kunnen hiermee klanten adviseren over hun financieringsmogelijkheden energiezuinig (ver)bouwen. De financieringswijzer is in 2013 gelanceerd en wordt periodiek ge-update. Maart 2016 is deze aangepast.
 

Technisch is het mogelijk energiezuinig, neutraal of zelfs leverend te (ver)bouwen. Steeds meer mensen willen een energiezuinig(er) comfortabele woning. Maar het verkrijgen van financiering voor verbouwen of bouwen is lastig. Veel partijen weten de financiële mogelijkheden die er wel zijn vaak niet te vinden.
Er bestaan diverse regelingen en financieringsconstructies energiezuinig (ver)bouwen. De Financieringswijzer geeft een overzicht van deze financieringsconstructies. Naast subsidies wordt aangegeven welke tijdelijke regelingen er bestaan en welke financiële producten banken aanbieden. Naast nieuwe links en aanpassingen van bestaande zijn de grootste wijzigingen in de update van maart 2016:

Particulieren

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is toegevoegd. In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar voor warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels.

  • Het kabinet stelt 10 miljoen extra beschikbaar voor de Energiebespaarlening waardoor de rentetarieven per direct verlaagd zijn. De energiebesparende maatregelen zijn uitgebreid.
  • De Verruiming van de hypotheek bij een nul-op-de-meter is verhoogd van € 25.000 naar € 27.000.
  • De website van de SVN Duurzaamheidslening is volledig vernieuwd. Verwijzingen, rentestanden, tekst en rekenvoorbeelden zijn aangepast.

Woningcorporaties/vastgoedbeleggers

  • Bij de STEP regeling is de overgang van energielabel naar Energie-Index verwijderd. Vanaf heden geldt alleen nog de Energie-Index. Link toegevoegd van wijziging in de Staatscourant wegens wijziging extra waarborgen subsidie-aanvraag.
  • De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is toegevoegd. In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar voor warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels.

Klik HIER voor de Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen

Bron: Bouwend Nederland