Vakbeurs Safety&Health@Work

Artikel delen

Op dinsdag 5 en woensdag 6 april staat Rotterdam Ahoy helemaal in het teken van werkveiligheid, welzijn en risicomanagement. Dan organiseert Rotterdam Ahoy namelijk voor het eerst de vernieuwde vakbeurs Safety&Health@Work. De locatie van de vakbeurs is hiermee niet veranderd, de opzet is dat wel.
 

‘Wij hebben als Rotterdam Ahoy jarenlange ervaring als het gaat om industriële vakbeurzen. Om tot een verdere professionalisering van Safety&Health@Work te komen hebben we lang en intensief gepraat met diverse marktpartijen. Hier kwam duidelijk uit naar voren dat voor veel partijen deelname aan de vakbeurs Emergency Expo en Safety&Health@Work niet was weggelegd, ondanks het gegeven dat beide evenementen als relevant platform worden gezien waar men niet wil ontbreken. Juist vanwege de gebleken nauwe verwantschap van doelgroepen is nu gekozen voor het samenvoegen van Emergency Expo met Safety&Health@Work. De vakbeurs krijgt zo een nog betere lading’, aldus Erik Takes, Exhibition Manager Rotterdam Ahoy.

 

Steun HCW

Uiteraard is door Rotterdam Ahoy ook uitgebreid gesproken met Branchevereniging Holland Career & Workwear, die binnenkort onder de nieuwe naam Dutch Workwear verder gaat. Erik Takes: ‘Dutch Workwear zal niet alleen actief participeren in de invulling van het inhoudelijke programma, samen organiseren we ook het eerste Dutch Workwear Event. Dit event, waar ook Modint bij betrokken is, bestaat uit een duurzaamheidsmarkt die puur gericht is op de bedrijfskledingmarkt. Deelnemers zijn onder andere stoffenleveranciers, garenleveranciers, veredelaars, confectiebedrijven en platforms als Fair Wear, MVO Nederland en de Rijksoverheid. Daarnaast wordt er dit jaar op 5 april door Dutch Workwear weer de Corporate Fashion Award uitgereikt. Deze wordt vooraf gegaan door de nieuwe Corporate Fashion Award show.’

Veiligheid als vakgebied

Safety&Health@Work is hét platform waar alle professionals samenkomen om zich te verdiepen in alle aspecten van veilig, gezond en verantwoord werken. Leveranciers presenteren hier nieuwe methoden, technieken en producten om risico’s in kaart te brengen én te voorkomen. Van persoonlijke beschermingsmiddelen tot signage en van bedrijfskleding tot virtual training. Twee dagen lang staan innovaties, trends en ontwikkelingen centraal, zowel op de stands van de exposanten als tijdens inspirerende presentaties en workshops.

Praktisch

Safety&Health@Work vindt plaats op 5 en 6 april in Rotterdam Ahoy. Dagelijks open van 10-18 uur. Toegang is gratis voor vakbezoekers. Voor meer informatie kijk op safetyandhealthatwork.nl.