Veiliger op de steiger met Vodafone

Artikel delen

Vodafone komt twee diensten die de communicatie en veiligheid bij risicovol werk verbeteren. De clouddienst Push To Talk is gekoppeld aan Vodafone’s 3G- of 4G-netwerk. Het biedt de voordelen van een mobiele telefoon en een portofoon in één. Lone Worker Protect is speciaal ontwikkeld voor de veiligheid van personen die individueel gevaarlijke werkzaamheden uitvoeren.

 

Push To Talk

Het onmiddellijk bereiken van bedrijfshulpverleners bij een ontruiming of een elektricien die een collega op afstand direct van informatie voorziet: het kan met Push To Talk. Deze dienst is mede mogelijk gemaakt door Ericsson en Kodiak. Werknemers hoeven geen telefoonnummer in te toetsen of te wachten op verbinding en in het adresboek is te zien wie bereikbaar is. Ook direct groepsgesprekken starten behoort tot de mogelijkheden. Tijdens gesprekken is het, net als bij een portofoon, niet mogelijk om tegelijk te praten. Met behulp van extra software beschikken bedrijven met Push To Talk over een volwaardige meldkamerapplicatie, inclusief een overzicht van gps-posities en status van de collega’s. De volledige carrier-grade dienst werkt via een app op iOS- en Android-toestellen. Daarnaast biedt Vodafone ook de robuuste Sonim XP7, die over een speciale Push To Talk-knop beschikt.

 

Lone Worker Protect

Naast Push To Talk introduceert Vodafone Lone Worker Protect in combinatie met Sonim. Deze dienst is speciaal ontwikkeld voor de veiligheid van personen die individueel gevaarlijke werkzaamheden uitvoeren. Wanneer een bouwvakker bijvoorbeeld buiten bewustzijn raakt en niet binnen een bepaalde tijd op de timer reageert, stuurt Lone Worker Protect een signaal naar collega’s, de alarmcentrale en andere hulpdiensten. De telefoon is namelijk voorzien van speciale software met geavanceerde gps, lange baterijlevensduur en geïntegreerde man down-sensoren die schokken, vallen, kantelingen, zero gravity, vertraging, versnelling en ‘geen beweging’ detecteren. Automatisch volgt direct een melding aan de alarmcentrale door het versturen van de gps-positie van de gebruiker.

 

Kosten

Push To Talk kost € 15,- per maand per gebruiker. De Push To Talk Dispatcher kost € 50,- per maand. Lone Worker Protect is beschikbaar in twee varianten. Voor € 10,- per maand per gebruiker is het enkel zelf mogelijk om een alarm op te roepen via de knop. De variant inclusief actieve sensoren is beschikbaar vanaf € 15,- per maand per gebruiker. Voor alle Push To Talk en Lone Worker Protect aansluitingen gelden eenmalig aansluitingskosten van € 20,- per gebruiker (bovenop de maandelijkse prijzen).

www.vodafone.nl