‘Weathered’: nieuw thema gevelstucwerk

Artikel delen

Sto Isoned breidt de collectie prefab stucvormen van Sto-Ecoshapes uit met het thema Weathered. Dit thema accentueert de veelzijdigheid van het product rond oppervlaktestructuur en toevoegingstechnieken. Deze duurzame gevelafwerking vermindert volgens de fabrikant CO2-uitstoot en bespaart energiekosten.
 

Sto-Ecoshapes Weathered matrix.

Sto-Ecoshapes bestaat uit prefab stucvormen op basis van minerale componenten. Een architect kan tijdens de productie bij Sto zelf aan de knoppen draaien en een basiskleur, vorm en formaat kiezen. Zijn design levert een gepersonaliseerde gevelafwerking op, in kleur, structuur en formaat. Sto-Ecoshapes is ook in kleine oplages te produceren en blijft in dezelfde uitvoering onbeperkt beschikbaar.
Het thema Weathered onderscheidt zich door de specifieke structurering van het basismateriaal (90% minerale componenten) dat een robuuste steenachtige uitstraling creëert. De zestien structuren zijn in nagenoeg alle 300 tinten uit de Architectural Colours kleurwaaier van Sto maak- en mixbaar.
Op een buitengevelisolatie systeem toegepast is dit systeem een duurzame geveloplossing. De productie veroorzaakt namelijk vijf maal minder CO2-uitstoot dan een conventionele gevelopbouw en kost drie keer minder energie. Dat komt omdat het product voor 90% uit minerale componenten bestaat, wordt gedroogd op maximaal 60 °C en door de logistieke voordelen: per vrachtwagen kan maar liefst 6.000 m2 gevelafwerking vervoerd worden.
 

Het lage gewicht doet niets af aan de robuustheid en levensduur van het materiaal. In combinatie met een buitengevelisolatie systeem is het product damp-open, maar bestand tegen indringing van vocht van buitenaf. Sto-Ecoshapes is het resultaat van een samenwerking tussen Sto en experts uit de Nederlandse architectuur, woningbouw en stadsvernieuwing. Het doel is om in co-creatie het ideale gevelmateriaal te ontwikkelen dat de beeldkwaliteit van baksteen combineert met de veelzijdigheid van pleisterwerk.

Sto Isoned, www.sto.nl