Werkkleding: beter dan best

Artikel delen

Er is heel goede werkkleding beschikbaar, die voldoet aan hoge maatstaven qua normen als het gaat om vlamvertragend, zuurbestendig, zichtbaarheid, vlambooggeschikt, waterdichtheid, duurzaamheid en last but not least comfort (goed passend en ademend). Op het moment dat aan de gangbare normen wordt voldaan, volgt vaak het predicaat ‘best’. Voor Hydrowear is dat niet genoeg. Het streven is beter dan best. Dat is mogelijk, getuige de spectaculaire verbeteringen in werkkleding die ook op de vakbeurs Safety&Health@work op 5 & 6 april in Ahoy Rotterdam te zien zijn (stand 3.032).
 

Hydrowear is het snelst groeiende Nederlandse werkkledingmerk. Het merk wordt gedistribueerd door Texowear uit Emmen. Directeur Gerard Cramer: ‘ De ademende factor, de RET waarde, leek met 5,2 in de praktijk het hoogst haalbare. Wij maken nu bedrijfskleding met een waarde van 1,7, net zo comfortabel als een los overhemdje en toch wind- en waterdicht. Werkkleding in de elektriciteitssector vereiste in verband met de vlamboogklasse dubbellaags stof van 600-700 gr/m2. Wij maken nu deze kleding met een gewicht van minder dan 400 gr/m2 en dus veel comfortabeler. Wind- en waterdichte kleding wordt op de stiknaden getapet. De tape mag niet boven de 50 graden worden gewassen. Wij gebruiken tape die bij 75 graden wasbaar is en zelfs behalve in de droger ook in de tunnel finisher van industriële wasserijen gebruikt kan worden. Uniek in deze sector.’
Gerard Cramer wil met deze voorbeelden aangeven dat grenzen worden verlegd. ‘ We zijn veelal de eerste ter wereld met zulke verbeteringen qua comfort, gebruik en onderhoud. En de kleding blijft betaalbaar.’  Hydrowear heeft een breed palet aan werkkleding voor de markt, van bodywear als T-shirts tot softshell kleding en van waterdichte broeken en jassen tot specifieke kleding. ‘ Het assortiment breidt continue uit. Zo hebben wij weer 72 nieuwe modellen toegevoegd.’  
In het brede assortiment zijn twee opvallende niches aan te merken: multinorm kleding en industrieel reinigbare werkkleding. ‘ Als je alle eisen vanuit bijvoorbeeld de petrochemie optelt, dan zouden mensen in een soort harnas moeten werken. Ons alternatief is comfortabele multinorm kleding die aan al die verschillende strenge normen voldoet. Het industriële wassen is belangrijk voor bedrijven met heel veel werkkleding. Onze kleding kan industrieel worden gewassen en blijft toch wind- en waterdicht én altijd ademend. Die rode draad verliezen wij nooit uit het oog.’

Hydrowear, www.hydrowear.nl