De blauwe bus levert iedere dag!

Artikel delen

De blauwe busjes met de fiere leeuw kent iedereen inmiddels wel. Leeuwbouw uit Zwolle levert overal in Nederland alles voor op en om de bouwplaats. Het bijzondere is dat ze dat allemaal vanuit één locatie doen. De eigen logistiek vormt daarbij één van de succespijlers.
 

Leeuwbouw is onderdeel van de O. de Leeuwgroep. De Zwolse onderneming O. de Leeuw is voortgekomen uit een reeds in 1810 opgerichte handel in ijzerwaren en gereedschappen. In 1895 verkreeg het bedrijf het predicaat hofleverancier, en dat is altijd zo gebleven. Langzaam veranderde het bedrijf van ijzer- en gereedschappenhandel in een groothandel voor bouwprofessionals en sinds 1976 opereert deze tak onder de naam Leeuwbouw. Dat de focus op professionele afnemers in de bouw een succesvolle stap is geweest, bewijst de groei die het bedrijf de afgelopen jaren doormaakte. Er kwam een nieuwe hal bij met exclusieve rvs- en aluminium platen, profielen, buizen en fittingen. Ook staat er op deze afdeling een nieuwe portaalrobot met foliemachine die platen snel van de juiste folie voorziet. Het onderscheidend vermogen van Leeuwbouw schuilt voornamelijk in de sterke klantgerichtheid op de aannemer: ontzorging is het toverwoord. Door de grote voorraad en bijzonder hoog uitleverpercentage (98 procent van de orders die voor 8.30 uur besteld worden, komt op diezelfde dag nog aan) grijpt de klant van Leeuwbouw nooit mis.

Leeuwbouw, www.leeuwbouw.nl